loading
close
SON DAKİKALAR

Spor salonları imam hatiplilere tahsis edilecek

Spor salonları imam hatiplilere tahsis edilecek
Tarih: 18.02.2019 - 08:58
Kategori: Eğitim

İmam hatip derneğine bağlı Öncü Gençlik ve Spor Kulübü’ne 39 ilçede spor salonları tahsis edilecek. Uygulama ilk olarak 10 okulda başlayacak

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’ne bağlı olarak faaliyet yürüten Öncü Gençlik ve Spor Kulübü’ne İstanbul’da 39 ilçede spor salonları tahsis edilecek.

Süreç Öncü Gençlik ve Spor Kulübü’nün başvurusuyla başladı. BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre; İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı yazan spor kulübü başvurusunda şu ifadeleri kullandı: “Öncü Gençlik ve Spor Kulübü olarak İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı ekli listede yer alan okullarda pilot uygulama alanı olarak başlamak kaydıyla 39 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı uygun spor salonu olan İlkokul, Ortaokul veya Liselerde en az 3 branşı içeren ve geleceğimizin teminatı öğrencilerimize ücretsiz olarak eğitim vermek, kişisel gelişimlerine destek olmak amacıyla Öncü Altyapı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği kurmak istiyoruz. Ekli listede yer alan okullarda pilot uygulaması yapılacak daha sonra 39 ilçede yaygınlaşacak olan proje ile ilgili gerekli olurların sağlanarak, ekte yer alan okullara gerekli bilgilendirmenin yapılması hususlarında bilgilerinizi ve tensiplerinizi arz ederim.”

VALİLİK OLUR VERDİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise İstanbul Valiliği’ne gönderdiği yazıda şunları belirtti: “Öncü Gençlik ve Spor Kulübü 39 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yaygınlaştırılmak üzere ekte belirtilen okullarda Spor Kulübü kurmak istediklerini belirtmekteler. Bu bağlamda ilgi yazı ekinde yer alan okullarda Spor Kulübü kurulması Müdürlüğümüzce uygun görülmektedir. Makamlarınızca da uygun görülmesi halinde olurlarınıza arz ederim.”

Valilik de bu yazıya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazısının talebine uyarak olur verdi.

Buna göre çalışmanın başlayacağı okullar şöyle: İstanbul Şehit Tolga Ecebalın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, İTO 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Muhammed Ambar İmam Hatip Ortaokulu, Koca Yusuf Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sultan Alparslan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Avcılar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bağcılar Ragıp Akın İlkokulu, Ekrem Cevahir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Habibler Anadolu Lisesi ve Atatürk İlköğretim Okulu.”

İMAM HATİPLERE AYRICALIK

Konuyla ilgili BirGün’e konuşan Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Kazım Yılancı uygulamaya tepki gösterdi. Yılancı “4+4+4 sistemi geldiğinden bu yana imam hatiplere ayrıcalık tanınıyor. Bu uygulama da onun bir uzantısı. Biz bu uygulamanın iptali için elimizden geleni yapacağız. Bilimsel ve laik eğitim mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları