loading
close
SON DAKİKALAR

Spor ve eğitim gönüllüsü iş insanı Sadettin Saran; Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ı ziyaret etti

Spor ve eğitim gönüllüsü iş insanı Sadettin Saran; Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ı ziyaret etti
Tarih: 05.08.2022 - 16:39
Kategori: Yerel

Spor ve eğitim gönüllüsü iş insanı Sadettin Saran, Trakya'nın tek kadın belediye başkanı Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan'ı ziyaret etti. Başkan Becan, Sadettin Saran'a Uzunköprü'yü gezdirdi.

Trakya'nın tek kadın belediye başkanı Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan'a,Spor ve eğitim gönüllüsü iş insanı Sadettin Saran'dan ziyaret. Ziyatette Sadettin Saran'a, Saran Holding Radyolarının Başında bulunan Barış Ertül, Toplumcu Düşünce Derneği Başkanı Nebil İlseven, İstanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş eşlik etti.

Uzunköprü'ye hava yolu ile gelen spor ve iş dünyasının yakından tanıdığı isimlerden Sadettin Saran ve beraberindeki heyetin Uzunköprü ziyaretlerindeki ilk durağı Uzunköprü Belediyesi oldu. Burada Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı Muaamer Çetiner, kadın koları, gençlik kolları, Uzunköprü Spor Kulübü Başkanı ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Belediye ziyaretinde Başakn Becan Sadettin Saran ve beraberindeki heyete Uzunköprü'yü anlattı. Sadettin Saran, aynı zamanda Fenerbahçeli olan Başkan Becan'a ve çocuklarına Fenerbahçe'li futbolculara imzalattığı formaları hediye etti. Belediye Başkanı Özlem Becan'a kendisinin yazdığı kitabını imzaladı.

Sporsever iş insanı ve eğitim gönüllüsü Sadettin Saran’a, Belediye Başkanı Özlem Becan tarafından Uzunköprülü kadınlarının el emeği ürünlerinden edirnekari eserleri, ilçenin tarihi eserlerinin yer aldığı çiniler, Uzunköprü’nün meşhur peynir, prinç ve şaraplarının olduğu bir şepet hediye etti.

Bölgenin üzümlerinden yapılan şarapların uluslararası ödülleri bulunuyor.

Belediye Başkanı Özlem Becan, Saran Holding yönetim kurulu başkanı Sadettin Saran ve beraberindeki heyete Uzunköprü'de küçük bir tur yaptırdı. Heyet İlk olarak 60 çocuğun eğitim aldığı Çocuk Gündüz Bakımevini ziyaret etti.

Sadettin Saran’ın ziyareti sırasında; Uzunköprü belediyesi Çocuk Gündüz Bakımevi öğrencileri tarafından; bölgenin tarımsal ürünlerinin başında gelen ayçiçeğinin, sarı lacivert renklerle hazırlanan maketi hediye edildi. Bu anlamlı hediye için çocuklara teşekkür eden Sadettin Saran öğrenciler ile bir de hatıra fotoğraf çektirdi.

İkinci durak 100 çocuğun eğitim aldığı Oğuz Arda Sel Futbol Akademisi oldu.

Sadettin Saran ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Özlem Becan ile Uzunköprü’deki ziyaretlerinde Oğuz Arda Sel Futbol Akademi’mizi de ziyaret etti. Sadettin Saran’ı burada akademi öğrencisi sporcular karşıladı. Uzunköprülü genç sporcularla buluşan Sadettin Saran’a Uzunköprüspor Kulübü tarafından ‘22 SARAN’ yazılı Uzunköprüspor forması hediye edildi.

Başkan Becen, Sadettin Saran ve beraberindeki heyet Çorlu Teren Kazası aileleri ile beraber tren kazasında hayatını kanbeden 25 kişi için yapılan 8 Temmuz Adalet Anıtı’nı ziyaret ettiler.

Sadettin Saran belediye başkanımız Özlem Becan ve yakınlarını kaybeden aileler ile birlikte anıta karanfil bırakarak acılarını paylaştı.

Heyet ayrıca Türkiye'nin en uzun taş köprüsü ve UNESCO Dünya Miras Geçici Listesinde olan restorasyonu devam eden Tarihi Uzunköprü’yü ziyaret ettiler.

Restorasyon ve çalışmalar hakkında bilgiler alan heyete ayrıca Belediye başkanı Özlem Becan tarafından asırlara tanıklık eden Uzunköprü’nün tarihi hakkında da bilgiler verildi.

Uzunköprü’nün tanıtımında öne çıkanlar arasında peyniri, princi, köftesi ve Tarihi Uzunköprüsü biliniyor. Heyet meşhur köftecilerinden Köfteci Niyazi’yi de ziyaret etti.

Sadettin Saran’ın ilerleyen günlerde yeniden çok beğendiği Uzunköprü'yü gelmesi bekleniyor.

Sadettin Saran İnstegram hesabından paylaştığı videoda;

"Cumhuriyet kadınının neler başarabileceğini gösteren örnek Belediye Başkanı… @ozlem.becan @uzunkoprubel"

Uzunköprü UNESCO Dünya Miras Geçici Listesinde

Uzunköprü, Edirne İli, Uzunköprü İlçesi, Ergene Nehri üzerinde, Osmanlı Devletinin altıncı padişahı Sultan II. Murat döneminde, Mimar Muslihiddin tarafından, 1427-1443 yılları arasında inşa edilmiştir. 1270,41 m. uzunluğu ve  174 kemeri ile dünyanın günümüze ulaşan en uzun taş köprüsü olma özelliğine sahiptir.

Kireçtaşı ve traverten cinsi kesme taş blokları ile inşa edilen köprünün, alüvyon zemin üzerine oturtulan temelleri enerji sönümleyici ahşap ızgara sistemi üzerine inşa edilmiştir. Köprünün kemerleri çoğunlukla çift merkezli sivri kemer formundadır, ancak dairesel ve basık dairesel formlarda kemerleri de mevcuttur. Bu ihtişamlı köprü, Orta Asya’dan-Balkanlara kadar geniş bir coğrafyada faklı kültürleri bünyesinde toplayan Osmanlının, sanat ve estetik anlayışından motifler de taşımaktadır. Köprünün kemerlerinde, genellikle ise kilit taşı üzerinde yer alan bezeme ögelerinde, geometrik motifler, bitki ve hayvan figürleri, merkezi veya Rumi palmetler yer almaktadır.

Bu anıtsal su yapısı, kullanılan malzemenin seçimi, ayakların yerleştirilmesi, kemer açıklıklarının belirlenmesi, yükseklik eğimlerinin hesaplanmasındaki mühendislik bilgisi sayesinde, uzunluğuna rağmen, zorlu doğa şartları altında 6 asra yakın bir süre ayakta kalmıştır.

UNESCO Dünya Miras Merkezi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Uzunköprü’nün UNESCO Dünya Miras Geçici Listemize kaydedilmesi uygun görülmüştür.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları