loading
close
SON DAKİKALAR

Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı

Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı
Tarih: 01.03.2020 - 15:22
Kategori: Gündem

Sputnik Türkiye'nin Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe'nin gözaltına alındığını bildirildi.

Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe gözaltına alındı. Boztepe İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

Russia Today (RT) ve Sputnik Genel Yayın Yönetmeni Margariya Simonyan ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Polis İstanbul’daki ofisimize geldi. Bir çalışanımız daha gözaltına alındı” ifadelerini kullandı. Evlerine saldırılan üç çalışanın da dün akşamdan beri Ankara’da polisin gözetiminde olduğunu belirten Simonyan, “Türkiye, ne bu?” diye sordu.

Mahir Boztepe'nin gözaltına alınmasının ardından Sputnik'in İstanbul ofisinde İstanbul Başsavcılığı’nın talimatıyla polis tarafından arama başlatıldığı bildirildi. Aramanın nedeni ise bilinmiyor.

Sputnik Türkiye İstanbul ofisinin Müdürü Maksim Durnev, ajans avukatları, Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu temsilcileri, Türk polisleri, Sputnik’in İstanbul ofisinde toplantı yaptı.

3 gazeteci serbest

Dün gece Ankara'da 3 Sputnik çalışanı gazetecinin evlerine eş zamanlı saldırı düzenlenmişti. Bugün gözaltına alınan gazeteciler serbest bırakıldı. Savcılık gözaltına alınan gazetecilerin faaliyetlerinde suç teşkil eden bir unsur olmadığına karar verdi.

Gazetecilerin serbest bırakıldığı bilgisi yakınları tarafından verildi. Sputnik muhabirinin aktardığına göre, serbest bırakılan gazeteciler, Ankara Adalet Sarayı dışında alkışlarla karşılandı.

Sputnik’in bağlı olduğu Rossiya Segodnya uluslararası haber ajansı, Sputnik Türkiye çalışanlarına yönelik Ankara’da gerçekleştirilen saldırı ile ilgili BM, AGİT ve UNESCO’ya başvuruda bulunduklarını duyurdu.

Ajansın basın dairesinden yapılan açıklamada, “Şu anda uluslararası insan hakları ve gazetecilik kuruluşlarına, BM, AGİT, UNESCO ve Uluslararası Gazetecilik Federasyonu’na, Sputnik Türkiye konusunda olanlarla yakından ilgilenmeleri talebiyle başvuruyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Diğer yandan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Basın Özgürlüğü Temsilcisi Harlem Desir de sosyal medyada saldırıyı kınamış ve gazetecilerin gözaltına alınmasından dolayı endişe duyduklarını belirtmişti.

Kaynak : Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları