loading
close
SON DAKİKALAR

Srebrenitsa annesi Hanifa Cogaz hayatını kaybetti

Srebrenitsa annesi Hanifa Cogaz hayatını kaybetti
Tarih: 05.01.2021 - 13:01
Kategori: Yaşam

Srebrenitsa soykırımında üç çocuğu ve eşini kaybeden Srebrenitsa annesi Hanifa Cogaz, vefat etti.

Kendisini tanıyanlar tarafından tam bir mücadele insanı olarak tanınan ve soykırım kurbanlarının hak ve adalet arayışına destek olan Hanife Cogaz, sürekli tekrarladığı şu sözlerle hatırlanıyor: “Acım dinsin diye oğullarımın kemiklerini öptüm”.

Kaybettiği aile efradının hatıraları ile yaşayan Hanife Cogaz, bir mülakatında, “Yalnız yaşıyorum. 2002 senesinde Srebrenitsa’ya geri döndüm. Burada çocuklarımla birlikte yaşıyordum ama yalnız döndüm. Çocuklarım öldürüldü. İki oğlum, kızım ve eşim öldürüldü. Kızım top atışı sonucu öldü. Oğullarım ve eşim ise Srebrenitsa’nın düşmesiyle. Cenazeler ve onların kemikleri için döndüm. İnsan her şeye alışıyor. Zor ama konuşacak kimse yok” diye konuşmuştu.

Srebrenitsa Anneleri Derneği Başkanı Fazila Efendiç, bir Srebrenitsa annesini daha kaybettiklerini söyledi. Dnevni Avaz gazetesine konuşan Efendiç, soykırımdan bu yana yüzlerce annenin kederden ötürü vefat ettiğini belirtti. Efendiç, “Maalesef aramızdan birçoğu bulunabilinen bir iki kemiği defnedebildi… Fakat geriye kalan biz anneler için onlara ait bir mezarın olması bir teselli kaynağı. Böylece yalnız kaldığımızda gidebilecek bir yerimiz oluyor. Birçok anne, bir an önce ölerek çocuklarıyla birlikte olmak istiyor. Çünkü bizim için her gün acı” diye konuştu.

Kaynak : Boşnaklar1.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları