loading
close
SON DAKİKALAR

St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi’nden İstanbullulara müzik şöleni

St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi’nden İstanbullulara müzik şöleni
Tarih: 17.02.2018 - 14:56
Kategori: Kültür & Sanat

Dünyanın en ünlü filarmoni orkestralarından ve ünlü şef Yuri Gilbo’nun yönettiği St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi dün akşam TİM Show Center’da klasik müzik severlere muhteşem bir konser verdi. Orkestra, konser sonunda İstanbullulara küçük bir sürpriz de yaptı.

St. Petersburg Konservatuvarı tarafından 1990 yılında kurulan St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi, dün İstanbul'daki ilk konserini gerçekleştirdi.

TİM Show Center'ın ağırladığı orkestra, müzikseverlere yaklaşık 2 saatlik bir klasik müzik ziyafeti yaşattı.

Rusya'nın ünlü şeflerinden dünyaca ünlü şef Yuri Gilbo'nun büyük bir ustalıkla yönettiği orkestrada solistliği ünlü keman sanatçısı Dmitriy Berlinskiy üstlendi.

Schleswig-Holstein, Rheingau ve Beyrut Al Butsan gibi bilinen müzik festivallerinin konuğu olan Rus Oda Filarmonisi, Wolfgang Amadeus Mozart ve Felix Mendelsshohn gibi önemli bestecilerin eserlerini seslendirdi.

Büyük bir kalabalığın dinlediği ve alkış yağmuruna tutulan orkestranın konser sonunda küçük bir sürprizi de oldu. Yeşilçam filmlerinden bilinen, Sultan Abdülhamit dönemi bestekârı Santurî Ethem Bey'in Şehnaz Longa eseri dinleyiciyle buluştu.

Orkestra, bugün İstanbul'daki ikinci ve son konserini verecek.

Kaynak : Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları