loading
close
SON DAKİKALAR

Standard&Poor's, EFSF'nin notunu da kırdı

Standard&Poor's, EFSF'nin notunu da kırdı
Tarih: 11.02.2012 - 21:08
Kategori: Ekonomi

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's (S&P), Avro Bölgesi'ne üye ülkelerin Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun (EFSF) AAA olan kredi notunu AA 'ya düşürdü

S&P’den yapılan açıklamada, Avro Bölgesi’nin yeni kredi iyileştirmeleri teklif etmesi durumunda EFSF’nin notunun yeniden AAA’ya çekilebileceği belirtildi.

S&P’nin EFSF’nin notunu indirmesi, aralarında Fransa, Avusturya ve İtalya’nın da bulunduğu Avro Bölgesi’ne üye 9 ülkenin uzun vadeli kredi notunu düşürmesinin ardından gelmesi dikkati çekti.

EFSF’nin notunun düşürülmesinin, Fonun uygun mali yardım sağlama becerisine zarar verebileceği belirtiliyor.

Avro Grubu Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, Fransa'nın notunun düşürülmesinin ardından yaptığı açıklamada, Avro Bölgesi’ne üye ülkelerin Avrupa Finansal İstikrar Fonunun (EFSF) "AAA" olan uzun vadeli kredi notunu korumakta kararlı olduğunu açıklamıştı.

EFSF’nin kredi notu kendisine teminat sağlayan ülkelerin kredi notuna bağlı, zira bu ülkelerin notu düşerse, fiilen EFSF’nin kredi notu da tehlikeye düşüyor. Çünkü, fonun, piyasalara düşük faiz oranlarıyla borç verebilmek ve zor durumdaki ülkelere kredi sağlayabilmek için "AAA" olan kredi notuna ihtiyacı bulunuyor.

 S&P’nin, 9 ülkenin notunu düşürmesinin ardından EFSF’nin notunu indirmesi de buna bağlanıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları