loading
close
SON DAKİKALAR

Steven Spielberg’ün yarı otobiyografik yeni filmi çocukluğundan izler taşıyacak

Steven Spielberg’ün yarı otobiyografik yeni filmi çocukluğundan izler taşıyacak
Tarih: 11.03.2021 - 10:39
Kategori: Kültür & Sanat

Steven Spielberg, otobiyografik ögeler taşıyan yeni filmi için hazırlıklara başladı. Michelle Williams, Steven Spielberg’ün yeni filminde yönetmenin annesinden esinlenilen karakteri canlandırabilir.

2018 yılında “Ready Player One” filmiyle sinemalara konuk olan Steven Spielberg, son olarak “West Side Story”nin yeniden çevrimini çekmişti. 2020’de gösterime girmesi planlanan ancak pandemiden dolayı bu yılın sonuna ertelenen filmin izleyiciyle buluşması beklenirken, Spielberg yeni projesini açıkladı.

FilmLoverss’ın Deadline’dan aktardığı habere göre, Steven Spielberg, otobiyografik ögeler taşıyan yeni filmi için hazırlıklara başladı. Yönetmenin çocukluğundan esintiler taşıyacak olan film, Spielberg’ün Arizona’da geçen büyüme sürecini mercek altına alacak.

Filmin başrolünde yer alması için “Brokeback Dağı” (Brokeback Mountain), “Aşk ve Küller” (Blue Valentine), “Marilyn ile Bir Hafta” (My Week with Marilyn) ve “Yaşamın Kıyısında” (Manchester by the Sea) filmleriyle Oscar’a dört kez aday gösterilen, kendi kuşağının en yetenekli oyuncuları arasında yer alan Michelle Williams ile görüşülüyor. Rol almasının kesinleşmesi hâlinde Michelle Williams, Spielberg’ün annesinden esinlenilecek karakteri canlandırabilir.

Kendi gençliğini canlandıracak oyuncuyu bulmak için arayışını sürdüren Spielberg, filmin senaryosunu ise daha önce pek çok kez birlikte çalıştığı, “Munich” ve “Lincoln” filmleriyle Oscar adaylığı elde eden Tony Kushner ile birlikte kaleme alıyor. Bu durum projeyi, yönetmenin “Yapay Zekâ” (A.I.) filminden beri ilk kez senaryo sürecine dâhil olacağı film yapıyor.

Spielberg daha önce Arizona’daki geçmişinin hikâyelerindeki karakterlere ve konseptlere ilham verdiğinden bahsetmişti. 2017 yapımı HBO belgeseli “Spielberg”, şu ana dek bu geçmişin en yakınından geçen yapım. Ancak yine de belgeselin bu geçmişi sunduğu bakış açısı sınırlı. Yeni projenin ise, Spielberg’ün Arizona’daki yaşamına dair çok daha derin bir hikâye sunacağı düşünülüyor.

Şu sıralar Todd Haynes’in yeni filmi “Fever”da Peggy Lee’yi canlandırmak için çalışmalarına devam ederken bir yandan da Kelly Reichardt ile A24 yapımı “Showing Up” için bir araya gelen Michelle Williams, en son 2019 yılında “Geçmişin Sırları” (After the Wedding) filminde rol aldı.

Çekimlerine bu yılın yaz aylarında başlanması planlanan filmin 2022 yılında izleyiciyle buluşması bekleniyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları