loading
close
SON DAKİKALAR

STK'ler 4+4+4'e Karşı Sokağa İniyor

STK'ler 4+4+4'e Karşı Sokağa İniyor
Tarih: 14.03.2012 - 19:49
Kategori: Gündem

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, meclis gündemindeki 4+4+4 düzenlemesine karşı 17 Mart'ta kitlesel eylem yapma kararı aldı...

TMMOB'da bugün düzenlenen toplantıya, sivil toplum örgütlerinin yanı sıra CHP, BDP, EMEP, ÖDP ve TKP'den de yetkililer katıldı. Eğitimle ilgili düzenlemeler içeren yasa teklifine karşı bir araya gelen STK'lar görüşlerini paylaştı. Toplantıda 4+4+4 eğitim sisteminin Başbakan'ın "dindar nesil yetiştirmek istiyoruz" açıklamalarıyla "kanun teklifi" olarak meclise geldiği, pedagojik ihtiyaçlar doğrultusunda değil, tamamen ideolojik bir çerçevede yapılandırıldığı belirtildi.

Toplantı'da, Kanun Teklifi'nin TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşülürken, sendikaların, eğitim örgütlerinin, bilim insanlarının itirazlarının görmezden gelindiği, muhalefetin sesinin kısıldığı ve teklifin sadece iktidar partisi üyelerinin desteğiyle geçtiği dile getirildi.

STK'lar 4+4+4 sistemine yönelik, "İlk öğretim devlet okullarında parasızdır" ifadesinin kaldırılması, 5'nci sınıf öğrencileri okutan bütün öğretmenlerin norm fazlası olması, mesleki yönlendirmenin 10 yaşına çekilmesinin pedagojik açıdan uygunsuzluğu, 4'ncü sınıftan sonra getirilecek "açık öğretim" sisteminin çocuk gelinlerin sayısını arttıracağı, yasa teklifinde okul öncesi eğitimin olmaması, din dersinin kaldırılmaması ve Arapça seçmeli derslerin gündeme getirilmesi gibi eleştirileri sıraladı.

STK'ler Sokakta

STK'ler tüm bunlara karşı Eğitim Sen'in 15 Mart 2012 Perşembe günü yapacağı sevk eylemini ve eğitim emekçilerini destekleyeceklerini bildirdi. Yine 15 Mart'ta her ilde, "okulumuza, çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz" teması ile eğitimciler, öğrenciler ve velilerin el ele okulların etrafında zincir oluşturacağı, aynı tema ile 17 Mart 2012 Cumartesi günü bütün illerde kitlesel eylemler gerçekleştirileceği belirtildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları