loading
close
SON DAKİKALAR

Su sayacını söktü 3 yıl hapis cezası aldı

Su sayacını söktü 3 yıl hapis cezası aldı
Tarih: 11.02.2012 - 23:48
Kategori: Yerel

Konya'nın Akşehir ilçesinde bir vatandaş kiracı olarak oturduğu evdeki su sayacını söktü.

Belediye görevlilerinin kontrolü sırasında su sayacının yerinde takılı olmadığı görülünce mahkemeye çıkarılan şahsa mühür bozma ve hırsızlık suçlarından 3 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

İddiaya göre, Akşehir'de bir evde kiracı olarak oturan H.K. (42), ev sahibinin yeni taktırdığı akıllı su sayacını yerinden sökerek, ek boru sayesinde kaçak su kullanmaya başladı. Belediye yetkilileri aldıkları ihbar sonucu H.K'nin oturduğu Gazi Mahallesi'ndeki evi kontrol ettiklerinde evdeki su sayacının yerinde olmadığını ve H.K'nin evdeki suyu kaçak olarak kullandığını tespit etti. Şahıs hakkında açılan dava sonucunda H.K'ye Akşehir Asliye Ceza Mahkemesi tarafından, bina içinden hırsızlık yapma

suçundan 2 yıl, Belediye Başkanlığına yaptığı su hırsızlığı suçundan 1 yıl ve mühür bozma suçundan da 6 ay hapis cezası verildi. Toplam 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan H.K. için bu cezaların para cezasına çevrilmesi ya da ertelenmesi gibi bir durumun da söz konusu olmadığı öğrenildi.

Akşehir Belediyesi yetkilileri, su sayaçlarını söken ya da mühürlerini bozan vatandaşlarla ilgili pek çok şikayet ve ihbar aldıklarını belirterek, vatandaşların mağdur olmaması ve bu şekilde cezalara maruz kalmamaları için su sayaçlarını sökmemeleri ve mühür bozmamaları konusunda uyarıda bulundu. Vatandaşların su sayaçlarındaki arıza ve şikayetleri konusunda belediyeye müracaat etmeleri halinde gerekli yardımın yapılacağı kaydedildi. Akşehir Belediyesi, su sayaçları hakkında kontrollerinin sıklıkla süreceğini açıkladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları