loading
close
SON DAKİKALAR

Sudan'da asker, polise karşı eylemcileri korudu

Sudan'da asker, polise karşı eylemcileri korudu
Tarih: 09.04.2019 - 14:12
Kategori: Dünya

Afrika ülkesi Sudan'da, 30 yıllık Devlet Başkanı Ömer el Beşir'e karşı protestolar sürüyor. Son olarak asker, eylemcileri dağıtmaya çalışan polisi engelledi.

Sudan'da meydana gelen hükümet karşıtı protestolarda silah sesleri duyuldu. Başkent Hartum'da bulunan Savunma Bakanlığı binası önünde toplanan protestoculara ateş açıldıktan sonra askerler aktivistleri korumaya çalıştı.

Al- Hadath TV ve Al Jazeera Hartum'daki protestolardan canlı yayın yapıyordu. Canlı yayın sırasında bir anda silah sesleri duyuldu ve protestocular koşuşmaya başladı. The Guardian'ın aktardığına göre bu kanallar ateşi kalabalığı dağıtmak için polisin açtığını belirtti.

Aktivistler sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Savunma Bakanlığı binasında nöbet tutan askerlerin protestocuları korumaya çalıştığını belirtti.

El- Beşir'e karşı protestolar 19 Aralık 2018'de başladı. İlk başta hükümetten ekonomik reform talebiyle başlayan protestolar, kısa sürede 30 yıldır süregelen el- Beşir yönetimine karşı bir eylem hâline geldi. Polis eylemlere biber gazı, ses bombaları ve ateşli silahlarla müdahale etti. Protestolarda şu ana kadar 37 kişi hayatını kaybetti ve 800'den fazla kişi tutuklandı. Dün yapılan protestolarda da askerin protestocuları polise karşı korumaya çalıştığı belirtilmişti.

El- Beşir, "Muhalefet yerime geçmek istiyorsa bunu sandıkta yapmalı" demişti. Bazı kaynaklar El- Beşir'in ülkeden kaçtığını iddia etti.

 
 
Kaynak : T24

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları