loading
close
SON DAKİKALAR

Şule Çet davasında karar günü

Şule Çet davasında karar günü
Tarih: 04.12.2019 - 09:17
Kategori: Gündem

Üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Şule Çet’in geçen yıl Ankara’da bir plazanın 20'nci katından düşerek şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmesine ilişkin devam eden davada bugün kararın verilmesi bekleniyor.

Bir önceki duruşmada mütalaasını açıklayan savcılık, tutuklu sanık Çağatay Aksu'nun "cinayet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve nitelikli cinsel saldırıdan" ve tutuklu sanık Berk Akand'ın "cinayete yardım, nitelikli cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından cezalandırılmalarını istedi. Savcı mütalaasında Aksu’nun müebbet hapis cezasının yanı sıra 30 yıl, Akand’ın ise 40 yıl hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Duruşma öncesi BirGün’e konuşan Çet Ailesi’nin avukatlarından Onur Tatar, “Biz her iki sanığın cinayeti iştirak halinde işlediğini düşünüyoruz. Mahkeme heyeti de aynı istikamette karar verirse her iki sanık da aynı cezayı alır. Bugün görülecek duruşmada bir sürpriz ile karşılaşabilirizÇağatay Aksu’nun diğer sanık Berk Akand'a yazdığı ve 'Ya beraber çıkarız ya beraber batarız' dediği mektuplarla ilgili sorularımızı sormasını mahkemeden talep edeceğiz. Mektuplar her şeyi itiraf derecesinde açığa çıkarıyor” dedi.

AĞIR CEZA VERİLSİN

Şule Çet’in ağabeyi Şenol Çet ise sanıkların en ağır şekilde ceza almalarını istediklerini söyledi: “Beklentimiz iki sanığın da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmedilmesi. İyi hal indiriminin sanıklar yönünden işlememesini talep ediyoruz.”

Kaynak : BirGün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları