loading
close
SON DAKİKALAR

Sultanbeyli’deki Asansörlere Tse Standartı

Sultanbeyli’deki Asansörlere Tse Standartı
Tarih: 11.02.2012 - 20:43
Kategori: Yerel

Sultanbeyli Belediyesi ile TSE arasında, ilçe sınırları içindeki asansörlerin yıllık kontrolü hakkında işbirliği protokolü imzalandı.

Sultanbeyli Belediyesi ile TSE arasında, ilçe sınırları içindeki asansörlerin yıllık kontrolü hakkında işbirliği protokolü imzalandı. 

Sultanbeyli Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü ( TSE ) arasında yapılan anlaşma ile Sultanbeyli' deki asansörlerin bakımı TSE tarafından denetlenecek. 

Anlaşmaya Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve TSE Marmara Bölge Başkanı Mehmet Hüsrev imza attı. İmza töreninde Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uçan, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Aziz Yılmaz, TSE Özel Kalem Müdürü Ekrem Yüksel hazır bulundu. 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik ile asansörlerin bakım denetimlerinin tarafsız bir kuruluş tarafından yapılması kararlaştırıldı. 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Asansör Bakım Ve İşletme Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre asansörlerin bakımının denetimi tarafsız bir kuruluş tarafından yapılacağı belirtilerek, ilçede asansörlerin bakımını firmaların yapacağı, bu firmaların yaptığı bakımların belli bir standarda uyumluluğunun ise TSE tarafından denetleneceği kaydedildi. 



05/11/2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği doğrultusunda yapılan protokol ile Sultanbeyli'deki asansörlerin bakımı artık TSE tarafından denetlenecek. 90 gün içerisinde başlayacak olan denetimler periyodik olarak yapılacak. Makine ve elektrik mühendislerinden oluşan ekipler, asansörlerin mekanik ve elektrik aksanını kontrol ederek standartlara uygunluğunu denetleyecek. 

Başkan Hüseyin Keskin protokol sonrası yaptığı açıklamada asansörlerin artık daha ciddi bir denetimden geçeceğini ve standartlara uygunluklarının sağlanacağını dile getirerek, “umuyoruz ki imzaladığımız bu protokol ile ilçemizdeki asansörlerin bakımları standartlara uygun hale gelecektir” diye konuştu. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları