loading
close
SON DAKİKALAR

Sultanlar sus pus

Sultanlar sus pus
Tarih: 04.10.2011 - 18:00
Kategori: Spor

Avrupa Şampiyonası’na Azerbaycan zaferi ile başlayan Filenin Sultanları, 2. maçında Hırvatistan’dan set dahi koparamadı, B Grubu’ndan çıkma yolunda yara aldı

İtalya ile Sırbistan’ın ortaklaşa düzenlediği Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası’ndaki 2. maçında Filenin Sultanları Hırvatistan karşısında mücadeleden uzak ve pasörün yanlış tercihleri sonrası beklenmedik bir yenilgi alarak B Grubu’ndaki durumunu zora soktu.
İlk set karşılıklı sayılarla başlarken teknik molaya 8-7 önde girdik. Hırvatistan 9-9 da skoru eşitledi, ardından 5 sayılık üstünlük sağladı. Ay-yıldızlı ekibimiz Eda’nın blokları ile skoru 19-19’a taşısa da seti Hırvatistan 25-21 önde kapatarak durumu 1-0 yaptı.

Neslihan yetmedi
İkinci sete iyi başladık. Etkili servis atarak sayı ürettik ve molaları 8-6 ve 16-15 önde geçtik. Ancak bayanlarımız setin sonunda üst üste hatalar yapınca Hırvatistan 25-23’lik skorla bu bölümü önde kapattı: 2-0
Üçüncü sette Neslihan’ın da gayreti sonuç vermedi. Hırvatistan teknik molaları 8-4 ve 16-10 önde geçti. Rakibimizin etkili servisleri ile dağıldık ve seti 25-22, maçı da 3-0 kaybettik.
Ay-yıldızlı ekibimiz, üçüncü maçını bugün TSİ 20.30 İtalya ile oynayacak. İtalya maçını kaybettiğimiz takdirde Play - Off’a çıkabilmemiz için günün ilk maçında Hırvatistan’ın Azerbaycan’ı yenmesi gerekecek.

MAÇIN KARNESİ
HAKEMLER: Philippe Verecke (Fransa)- Piotr Dudek (Polonya)
HIRVATİSTAN: Glıgorovıc (6), Topıc (7), Duganzıc (7), Alajbeg (6), Mıletıc (7), Maja Poljak (7), Dosen-libero (6)
TÜRKİYE: Neriman (5), Bahar (5), Polen (5), Gözde (4), Eda (6), Özge (4), Gülden-libero (5), Büşra (4), Neslihan (6), Esra (5)
SETLER: 25-21, 25-23, 25-22
SÜRE: 83 dakika
 
‘Bizim için sürpriz oldu’
Milli Takım’ın kaptanı Esra Gümüş, karşılaşmada istedikleri oyunu sergileyemediklerini belirtti. Gümüş, “İlk gün de aynısı Azerbaycan’a karşı ilk sette yaptık. Dün toparlamıştık, bugün bizim yapmamız gerekenleri Hırvatistan yaptı. İstediğimiz oyunu oynayamadık. Bu maçtan ders almalıyız ” dedi. Bahar Toksoy ise Hırvatistan yenilgisinin kendileri için “Sürpriz” olduğunu belirterek, kayıpsız devam etmeyi amaçladıklarını, ancak bunu yapamadıklarını belirtti. Toksoy, bu mağlubiyeti “kafalarından silip”, İtalya maçına hazırlanacaklarını bildirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları