loading
close
SON DAKİKALAR

Sungur Lisesi binasının yapımına başlandı

Sungur Lisesi binasının yapımına başlandı
Tarih: 11.02.2012 - 19:31
Kategori: Eğitim

Kırşehir Özel Bektaş Sungur Fen ve Anadolu Lisesi binasının inşaatına başlandı.

Özel Kılıçaslan Koleji yanına yapılan lise, 20 derslikten oluşacak. Modern bir eğitim kompleksi olacak olan lisenin 2013-2014 eğitim öğretim yılında açılması planlanıyor. Hayırsever İşadamı Bülent Sungur tarafından yapılacak lisenin, temeli düzenlenen törenle atıldı.

Düzenlenen törene, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Emniyet Müdürü Metin Aşık, KAHİAD Başkanı Murat Baran, hayırsever iş adamı Bülent Sungur, KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, Dünya Eğitim Öğretim A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ergül ve çok sayıda iş adamı katıldı. Törende ilk olarak kürsüye gelen Dünya Eğitim Öğretim A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ergül, Dünya Eğitim ve Öğretimin; Kırşehir’de ve ilçelerdeki gençlere sahip çıkma adına okul, yurt ve dershane gibi kurumlarla insana yatırım yaptığı söyledi. Onun ardından kürsüye gelen ve binanın komple yapımını üstlenen iş adamı Bülent Sungur, hayır işlerinin herkesin yapması gerektiğini anlattı. Sungur, babası adına yaptırdığı bu lisede, ülkeye hayırlı evlatların yetişmesi temennisinde bulundu.

Sungur, "Yapacağımız bu lise bizim ilk hayrımız değil. Bundan öncede Akpınar ilçesine bir yurt yapmış bağışlamıştık. Bizim çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekir. Bir ülkenin gelişmesi için eğitim şart. Eğitimsiz bir milleti vatanına dinine bağlı yetiştiremezsiniz. İnşallah bu okulda kaliteli çocuklar yetiştirecektir." diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise insanı her yönden eğitmek gerektiğini açıkladı. Bu kurumlarda çalışan herkesin gönüllülük esasına göre çalıştıklarını kaydeden Bahçeci, "Parası olan parayla, ilmi olan ise ilmiyle zekât verecek. İnşallah bu lisede okuyacak çocuklar dünyaya hâkim olacak." diye konuştu.

Eğitimin bütün ülkelerin meselesi olduğunu belirten, Vali Erden, "Eğitim devletler için en ciddi konuların başında gelmekte. Burada bugün temel atma töreniyle eğitime yeni bir yuva yapılıyor. Kırşehir Ahi Evran-ı Veli’nin mirasını bu okullarda yetişecek çocuklar devam ettirecektir. Ülkemizde özel okul payı çok düşük. Okulların özelleşmesinin biraz daha artması gerekir. Bu binanın yapımını üstlenen hayırsever Bülent Sungur beye de teşekkür ediyor kendisini kutluyorum." ifadelerini kullandı. Daha sonra bütün protokol üyeleri yapımına başlanan Özel Bektaş Sungur Fen ve Anadolu Lisesinin, temelini attı.

Temel atma törenine Kırşehir Özel Kılıçaslan Koleji’nde okuyan çocukların aileleri de katıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları