loading
close
SON DAKİKALAR

Sunucu pazarını temelden değiştirecek!

Sunucu pazarını temelden değiştirecek!
Tarih: 11.02.2012 - 22:34
Kategori: Bilim & Teknoloji

İş kritik çözümleri tek platformda birleştiren HP, sunucu pazarını temelden değiştirmeyi hedefliyor.

HP Odyssey Projesi, UNIX® ve x86 sunucu mimarilerini tek platformda birleştirerek iş kritik çözümlerde sektörün geleceğini belirleyecek. Yenilenen HP Birleşik Altyapılar portföyü yatırım getirisini koruyarak sektör lideri seçenekler sunuyor.

HP, UNIX® ve x86 sunucu mimarilerini tek platformda birleştirerek iş kritik çözümlerde sektörün geleceğini belirleyecek olan Odyssey Projesi’ni duyurdu. 

HP’nin yenilediği HP Birleşik Altyapılar portföyü kurumların yatırım getirisini koruyarak sektör lideri seçenekler sunuyor. Endüstri standardı sunucuların düşük maliyetli çözümleri ile UNIX’in güvenliği ve sürekliliğini birleştiren HP BladeSystem tabanlı tek platform; kurumlara benzersiz uyumluluk, hız ve güvenlik avantajları sunacak.

HP BladeSystem teknolojine dayalı yeni platform HP Integrity sunucuları, HP NonStop sistemleri ve HP-UX ile OpenVMS işletim sistemlerini birleştirecek. Odyssey Projesi aynı zamanda HP Superdome 2 ve c-Class kutularında  Intel® Xeon® işlemcili blade sunucu seçenekleri sağlayacak.

Böylece iş kritik süreçlerini HP-UX Intel Itanium® bladelerinde çalıştıran kurumlar diğer iş yükünü de aynı Superdome 2 kutusunda, Microsoft Windows veya Red Hat Enterprise Linux Intel Xeon bladelerde çalıştırabilecek.

HP Sunucular Satış Müdürü Merden Kahvecioğlu konuyla ilgili açıklamasında şöyle söyledi: “Müşteriler, bugün HP-UX Integrity mimarisinde sunulan iş kritik deneyimi geliştirmemizi istiyor. HP, HP BladeSystem’in esnekliğinden yararlanarak ve HP’nin Integrity ile HP-UX’e ait belli başlı teknolojik yeniliklerini x86 ekosistemine taşıyarak iş kritik bilgi işlem sistemlerinin sunucu mimarisini dönüştürmeyi planlıyor. HP tek bir açık, entegre platform yaklaşımı benimsemiştir.”

Çözüm ortaklarımız Odyssey Projesi hakkında ne dedi

Intel Başkan yardımcısı ve Veri Merkezi ile Bağlantılı Sistemler Grubu Genel Müdürü Kirk Skaugen, “Intel’in çok kuşaklı Itanium işlemci yol haritasında süregelen yeniliklerinin Intel Xeon işlemcilerin mevcut ve gelecekteki iş kritik kapasitesiyle birleştirilmesi HP ve Intel’in müşterilere daha fazla esneklik ile seçenek sağlamasına imkan veriyor. HP ile kurumlara sağladığımız çeşitli işletim sistemleri ve uygulamalar sayesinde, kurumların iş kritik bilgi işlem süreçlerini kendi şartlarına göre yürütmelerine olanak sağlayabileceğiz” dedi.

Amdocs Ürün ve Çözüm Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Rebecca Prudhomme, “HP-UX/Integrity’yi en büyük küresel hizmet sağlayıcıları bağlamında pazar lideri BSS/OSS çözümlerimiz için iş kritik platform olarak kullanmaktaki deneyimimiz çok olumlu sonuçlar verdi. HP Birleşik Altyapıların özelliklerini x86’da Linux’a eklemek; Superdome 2 mimarisini kullanan müşterilerin hem x86’nın düşük maliyetlerinden hem de söz konusu platformun gücü, ölçeklenebilirliği ve iş sürekliliğinden yararlanmasını sağlayacak” dedi.

Microsoft SQL Sunucu Pazarlamadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eduardo Rosini, “Müşteriler kurumsal bilgi işlem ihtiyaçlarında Microsoft’a ve HP’ye güveniyor. Microsoft ve HP ortaklığını ilerletip dünyanın lider sunucu ve yazılım çözümlerini bir araya getirerek müşterilerin yarının kapsamlı iş kritik işlem ihtiyacını karşılayabilmesi için Microsoft Windows Server ve SQL Server’ın HP Birleşik Altyapılardaki esnekliği ile ölçeklenebilirliğinden yararlanmasını sağlıyor” dedi.

Red Hat İdari Başkan Yardımcısı ve Ürün ve Teknoloji Genel Müdürü Paul Cormier ise “Red Hat ile HP, sunucu ve Linux teknolojilerinde sürekli inovasyon yaparak on yıldan uzun bir süredir birlikte çalışıyor. İş kritik deneyimi x86 ortamlarına taşımak; müşterilerin en büyük iş yükü ihtiyacı için HP üzerinde çalışan Red Hat Enterprise Linux’un sağladığı uygulama performansı, ölçeklenebilirlik ve güvenlikten yararlanmasına olanak tanıyacak” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları