loading
close
SON DAKİKALAR

'Süre 7 yıl ise puanım yeniden hesaplansın'

'Süre 7 yıl ise puanım yeniden hesaplansın'
Tarih: 11.02.2012 - 20:08
Kategori: Eğitim

Kenan İnce, KPSS ’de "1982 Anayasası’na göre, Cumhurbaşkanının görev süresi kaç yıldır?" sorusuna ’Doğru yanıt’ olarak 7 yılı işaretledi ancak, yanlış kabul edildiğini öne sürdü.

ÇORUM ’un İskilip İlçesi’nde yaşayan 30 yaşındaki Kenan İnce, 2010 yılında girdiği KPSS ’de "1982 Anayasası’na göre, Cumhurbaşkanının görev süresi kaç yıldır?" sorusuna, 2006’daki ’Doğru yanıt’ olarak 7 yılı işaretlediğini ancak, bunun yanlış kabul edildiğini öne sürdü. İnce, "Sınavdan 68.5 puan aldım. 70 puan istendiği için açık olan kadrolara başvuru yapamadım. Cumhurbaşkanının görev süresinin mağduru oldum" dedi.

İktidar ile muhalefet arasındaki Cumhurbaşkanının görev süresi tartışması Çorum’un İskilip İlçesi’nde bir çay ocağında garson Kenan İnce’nin, 2010 yılında girdiği KPSS’de Cumhurbaşkanının görev süresine ilişkin soruyu ’7 yıl’ olarak işaretlediğini, ancak bu cevabın yanlış kabul edildiğini bildirdi. Bu nedenle 68.5 puanda kaldığını söyleyerek, açılan kadrolara 70 puan istendiği için giremediğini ve kendisi gibi mağdur pek çok insanın olduğunu belirten Kenan İnce, şunları söyledi:

"30 yaşındayım. Bu soru 2006 yılında da soru soruldu. O sene de 7 yıl olarak doğrulanmıştı. 2010 KPSS’de ortaöğretim mezunu olarak yeniden girdim. Genel kültür sorusundan Cumhurbaşkanlığı görev süresinin tekrar soruldu. Ben bu soruyu ’7 yıl’ olarak cevaplandırdım. Ama ekte gönderdiğim sınav soru ve cevabında, doğru cevabın ’5 yıl’ olduğu belirtildi. Ben bu sınavdan 68.5 puan aldım. Bu sorunun puan değeri belki bana 70 puan almamı sağlayacaktı. Açılan kadrolara 70 puan istendiği için başvuru yapamıyorum."

Her kafadan bir ses çıktığını ve insanların kafasının karıştığını öne süren Kenan İnce, "Ben lise mezunuyum. Görev süresi 5 yıl ise 5 yı,l 7 yıl ise 7 yıl desinler. Sevgi ve saygı duyduğum sayın Başbakan bu konuya lütfen el atsın. Benim sorumun cevabı 5 yıl ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2012 yılında yapılması daha mantıklı, bu soru ile mağdur olan diğer adaylar var. Dediğim gibi ben onlarında adına burada konuşuyorum."

Mağduriyetinin giderilmesi için MHP  Grup Başkanvekili Oktay Vural ’a bir mektup gönderdiğini de dile getiren Kenan İnce, puanının yeniden hesaplanmasını istedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları