loading
close
SON DAKİKALAR

Süresiz uzaklaştırma

Süresiz uzaklaştırma
Tarih: 10.04.2012 - 11:39
Kategori: Eğitim

CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, öğrenciler hakkında verilen uzaklaştırma kararının ardından Dekan Prof. Dr. Rahmi Er ile görüştü...

Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'ndeki olaylara karıştığı iddiasıyla haklarında savcılık tarafından soruşturma başlatılan 31 öğrenci, dava süreci bitene kadar süresiz olarak okuldan uzaklaştırıldı.

CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, öğrenciler hakkında verilen uzaklaştırma kararının ardından Dekan Prof. Dr. Rahmi Er ile görüştü. 

22 sol görüşlü öğrenci hakkında dekana bilgi veren Nazlıaka, “öğrencilerin işçi ailelerin çocukları olduğunu, derslerinde başarılı ve meslek sahibi olmaktan başka bir amaçlarını olmadığını” aktardı. 

Nazlıaka ayrıca, öğrencilerin “sağ görüşlü öğrenciler tarafından fakülte dışında da tehdit edildiklerini” bildirdi. Prof. Dr. Er ise “Dava süreci sonunda 1 aydan az bir ceza almaları durumunda öğrencilerin okula devamının sağlanacağını” söyledi. 

Sol görüşlü öğrencilerin ağır cezalık bir durumun olmadığını söyleyen Nazlıaka “Çocukların elinde önceden planlanmış bir şiddet aracı yok. 

Kendilerini savunurken attıkları bazı malzemeler var. Ancak satırla okula girmek planlı bir suç işlemek anlamına geliyor” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları