loading
close
SON DAKİKALAR

Suriyeli aktivist anne ile gazeteci kızı katledildi

Suriyeli aktivist anne ile gazeteci kızı katledildi
Tarih: 22.09.2017 - 10:26
Kategori: Gündem

Suriye'nin önde gelen muhalif aktivisti Orouba Bakarat ile 22 yaşındaki gazeteci kızı Halla Barakat, Üsküdar'daki evlerinde katledildi.

Olay dün akşam saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Yangaç Sokak'taki evde meydana geldi. İddialara göre 22 yaşındaki Halla Barakat'a telefon ile ulaşamayan arkadaşları evine geldi. Kapının açılmaması üzerine kızın arkadaşları durumu polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, çilingir yardımıyla kapıyı açtırdı. Eve giren polis ekipleri Orouba Barakat ve gazeteci kızı Halla Barakat'ı ölü buldu. Komşuları anne ile kızın 2-3 yıldır mahallede oturduğunu belirtirken, boğazlarının kesilerek öldürüldüklerini söyledi. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Çok sayıda röportaja imza atmıştı

60 yaşındaki Orouba Barakat, Suriye'deki cezaevlerinde işkence gören muhaliflerle ilgili çok önemli röportajlara imza atmıştı. Orouba, Esed rejiminin cezaevi katliamlarıyla ilgili çok sayıda belgesel ve röportajı, İngilizce ve Arapça olarak dünyaya duyurmuştu.

Suriye'de iç savaşın ardından İngiltere'ye giden Orouba Barakat, bir dönem Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşadıktan sonra İstanbul'a gelmişti. Orouba Barakat'ın genç gazeteci kızı Halla Barakat ise, Ortadoğu'ya yönelik haberler yapan Orient News'te editör olarak çalışıyordu. 22 yaşındaki genç gazetecinin bir dönem TRT için de çalıştığı öğrenildi.

Mavi Marmara gemisinde bulunan Shaaza Barakat, 60 yaşındaki ablası Orouba Barakat ve 22 yaşındaki yeğeni Halla Barakat'ın katledildiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

İHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları