loading
Yükleniyor
close
SON DAKİKALAR

Sürmene’de ‘ağaç dikeceğiz’ sözü tutulmadı, yanan alana villa inşa edildi!

Sürmene’de ‘ağaç dikeceğiz’ sözü tutulmadı, yanan alana villa inşa edildi!
Tarih: 11.08.2017 - 16:44
Kategori: Bilgilendirme

Geçtiğimiz Ocak ayında Sürmene Çamburnu’nda çıkan ve 50 hektarlık alanın küle dönmesine vesile olan yangının ardından ortaya atılan ‘yapılaşma’ iddiaları doğru çıktı. Yanan bölgede Orman Köşkleri hızla yükseliyor.

Geçtiğimiz Ocak ayında Sürmene Çamburnu’nda 7 ayrı noktadan çıkan yangın 50 hektarlık alanı yakmış ve 250 yılda yetişen sarıçam ağaçlarını yok etmişti.

EMİR’DEN TURİZM BÖLGESİNE YOĞUN İLGİ

Yangının piknikçilerden dolayı mı yoksa kundaklama sebebiyle mi çıktığı belirlenemedi. Ancak yangından sonra birtakım iddialar ortaya döküldü. İddialardan bir tanesi Katar Emiri’nin alanı beğendiği ve yer istediğine yönelikti.

18 Aralık 2016’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’a gelen Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani ile bölgede kış turizmi yapılabilecek alanları helikopterle havadan incelemişti. Emiri havaalanında karşılayan Erdoğan helikopter turunun ardından Trabzon Sürmene’nin doğal güzelliklerine hayran kalan Emiri makam aracına alarak oteline kadar bırakmıştı.

Bir diğer iddia da yanan bölgede yapılaşmaya imkan tanınacağıydı. Dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise bu iddiaları reddederek, “Yanan bir metrekare dahi orman alanı başka bir maksatla tahsis edilmemiştir ve aynı yıl ağaçlandırılmıştır. Yanan alanlar kati surette başka maksatla tahsis edilemez” demişti.

ORMAN KÖŞKLERİ HIZLA YÜKSELİYOR

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, alanın son halini drone ile görüntüledi. Görüntülerde alanın nasıl yapılaştığı çok net bir şekilde görülüyor. Yanan bölgede Orman Köşkleri hızla yükseliyor.

Sözcü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları