Ve Yıldırım Demirören TFF başkanlığına aday...
Şenes Erzik’in “FIFA izin vermedi” gerekçesi ile adaylıktan vazgeçmesi üzerine yeni bir arayışa giren Kulüpler Birliği, Yıldırım Demirören’in ismi üzerinde uzlaştı. Halen Beşiktaş başkanlığının yanı sıra Kulüpler Birliği başkanlığı da yapan Demirören birçok kesimden gelen destek üzerine Futbol Federasyonu Başkanlığı için aday olma kararı aldı.
Kulüpler Birliği’nin önceki gün yaptığı toplantıda “Mehmet Ali Aydınlar ve Haluk Ulusoy’un yanı sıra Mehmet Atalay’a da destek verilmesin” şeklinde bir tavsiye kararı alınırken Demirören’e dün yoğun baskılar geldi. Her ne kadar babası TFF başkanlığına sıcak bakmasa da kıramayacağı kişilerden baskı gören Demirören önce Mehmet Baykan ve Spor Bakanı Suat Kılıç’la birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti.
Ardından da kendi evinde bazı kulüplerin temsilcileriyle biraraya gelip fikir alış-verişinde bulundu. Bugün Kulüpler Birliği Vakfı çatısı altında bir görüşmenin daha yapılması bekleniyor. Demirören’in adaylığına G.Saray Kulübü pek sıcak bakmıyor.
Bir hayli heyecanlı olduğu öğrenilen Yıldırım Demirören’in de Erzik gibi sürpriz bir şekilde adaylıktan vazgeçmesi halinde ise ibrenin işadamı Erdal Alkış’a dönebileceği iddia edildi.
TFF başkanlığına aday olan Demirören’in Beşiktaş’tan istifası sonrası seçim kararı alınacak. Öne çıkan isimler Murat Aksu, Fikret Orman ve Hikmet Çetin.
Beşiktaş’ta Yıldırım Demirören’in TFF başkan adaylığı her şeyi değiştirdi. Gözler şimdi Siyah-Beyazlı kulübün durumuna çevrildi... Kulüpten yaklaşık 100 milyon TL’nin üzerinde alacağı bulunan Demirören haliyle başkanlıktan istifa edecek. Bu durumda kulübün yönetimini 1 aylığına Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz yürütecek.
İstifa sonrası seçim kararı alınacak ve 1 ay sonra sandık başına gidilecek. Peki yeni başkan adayı olarak öne çıkan isimler kimler ve üyeler ne düşünüyor? Aslında camianın düşüncesi seçime tek adayla gidilmesi, herkesin uzlaştığı bir isme destek verilmesi yönünde. Öne çıkan başkan adayları ise Murat Aksu, Fikret Orman ve Hikmet Çetin...
Bu arada Siyah-Beyazlı kulüpte önümüzdeki hafta yapılacak mali genel kurul da büyük önem taşıyor. Demirören ve ekibinin ibra edilmeme durumunun söz konusu olduğu mali genel kurul öncesi başkanın adaylığı üyeler için de büyük bir sürpriz oldu. Kongrede Demirören’e karşı ağır eleştirilerin olması bekleniyor.