loading
close
SON DAKİKALAR

Suruç anmasına polis müdahalesi!

Suruç anmasına polis müdahalesi!
Tarih: 20.07.2019 - 22:44
Kategori: Gündem

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 4 yıl önce IŞİD saldırısında hayatını kaybeden 33 genci anmak için İstanbul, Kadıköy’de bir araya gelen topluluğa polis plastik mermilerle müdahale etti.

Bugün hayatını kaybedenleri anmak üzere Kadıköy'de bir araya gelen topluluğa polis plastik mermilerle müdahale etti. 

33 genci anmak için İstanbul Kadıköy’de yapılmak istenen yürüyüşe sert müdahalede bulunan polis, topluluğa ve milletvekillerine biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Anma programına katılmak üzere olay yerinde olan CHP ve HDP milletvekilleri müdahalede yaralandı ve hastaneye kaldırıldıar...

Anmada, CHP Milletvekilleri Ali Şeker, Sezgin Tanrıkulu ve HDP’li Erol Katırcı ile Gülistan Kılıç Koçyiğit yaralananlar arasında. Polis anmaya katılan çok sayıda vatandaşı da gözaltına aldı...

Suruç'da 4 yıl önce ne olmuştu? 

Kobani'ye yardım götürmek için Suruç'ta bir araya gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi 33 gencin IŞİD saldırısıyla katledildi.

İstanbul’dan Urfa’nın Suruç ilçesine Kobani’ye yardım kampanyası amacıyla gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi yaklaşık 300 kişi, Suriye’ye geçmeden önce Amara Kültür Merkezi’nin bahçesinde 20 Temmuz 2015’te basın açıklaması yapmak için toplandı.

IŞİD’li bir saldırgan kalabalığın içine girerek üzerindeki bombayı infilak ettirdi, saldırıda 33 kişi yaşamını yitirdi.

33 kişiyi katleden IŞİD'linin ifadesi alınıp bırakılmış!

Patlama mahalinden toplanan delil ve vücut parçalarının Ankara’da incelenmesinin ardından saldırganın Abdurrahman Alagöz olduğu kesinleşti, Alagöz’ün, El Kaide soruşturması kapsamında ifadesinin alındıktan sonra serbest bırakıldığı ve hakkında takipsizlik kararı verildiği ortaya çıktı. Alagöz hakkındaki ‘terör nitelikli aranan şahıs’ kaydının da saldırıdan bir ay kadar önce, 16 Haziran’da Suruç Emniyet Müdürlüğü’ne ulaştığı ortaya çıktı. 15 kişiyle başlayan soruşturma IŞİD üyesi 3 kişi ile devam etti.

Ankara Katliamı'nın da sanığı!

Davanın tutuklu tek sanığı Yakup Şahin, Ankara Garı Saldırısı’nın da faillerinden… Yakup Şahin davanın firari olmayan tek sanığı olduğu halde henüz mahkemece dinlenmedi.

Hakkında arama kararı çıkartılan İlham Balı ve Deniz Büyükçelebi’nin ise Suriye’de IŞİD’e katıldığı belirtildi.

Katliama ilişkin, 9 Ocak 2017’de görülen kamu görevlilerin yargılandığı davada, dönemin ilçe emniyet müdürü Mehmet Yapalıal’a “görevi ihmal ve kötüye kullanma” suçundan 7 bin 500 TL para cezası verildi, ceza 12 takside bölündü.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca saldırıdan 18 ay sonra hazırlanan iddianamede 3 şüpheli hakkında 104’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

2 polis görevi kötüye kullanmaktan yargılanıyor

Katliama ilişkin 2 polis hakkında açılan davada ise mahkeme, olay öncesi 13 günün kamera kayıtları ve polis telsiz konuşmalarını istedi.

Ali Kolçak ve Ahmet Oğuz Davarcı adlı polislerin 'Görevi kötüye kullanma ve ihmal' suçlamasıyla yargılandığı davanın 4. duruşması 12 Temmuz 2019'da görüldü. Polis avukatı Gülhan Kaya, sanık Ahmet Oğuz Davarcı’nın beyanında geçen ve o gün birlikte görev yaptıklarını ve önlem aldıklarını iddia ettiği polis memurları Bayram Okuducu, Hamza Maviş ve Abdürrahim Özdemir’in dinlenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, olay yerinde Ahmet Oğuz Davarcı ile birlikte görev yapan polis memurları Okuducu, Maviş ve Özdemir’in tanık olarak dinlenmesine, 7 ve 20 Temmuz 2015 tarihleri arasında saat 08.00’den 12.01’e kadar Amara Kültür Merkezi önü ve çevresini gören kamera görüntülerinin kolluk birimine müzakere yazısı yazılarak istenmesine, 8 ve 20 Temmuz 2015 tarihleri arasında saat 08.00’den 12.00’ye kadar telsiz kayıtlarının incelenmesi için ilgili kolluk birimine yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı 4 Şubat 2020’ye erteledi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com / Fotoğraf-Birgün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları