loading
close
SON DAKİKALAR

Suudi kadın sporculara şartlı izin

Suudi kadın sporculara şartlı izin
Tarih: 25.06.2012 - 14:49
Kategori: Kadın

Suudi Arabistan, toplu diskalifiye riskini göze alamadı, Suudi kadın sporcuların da Olimpiyat yarışına girebilmesine yeşil ışık yaktı...

Kadınlara karşı ayrımcılık sebebiyle Londra Olimpiyatları'ndan bir bütün olarak diskalifiye edilmeleri gündemdeydi.


Suudi Arabistan, baskıya dayanamadı, tarihinde ilk defa kadın sporcuların olimpiyatlara katılmasına izin verdi.


Suudi Olimpiyat Komitesi'nin açıklamasına göre, 27 Temmuz'da başlayacak olan olimpiyatlara tek kadın sporcu katılıyor. O da binici Dalma Ruşdi Malhas.



Böylece Suudi Arabistan için bir ilke imza atılacak. Ama bunun da bir şartı var. Kadın sporcular Olimpiyat Komitesi'nin sıkı takibinde.


Olimpiyatlara katılacak başarı seviyesinde olmaları halinde, kadın sporcular diğer dallarda da  müsabakalara katılabilecek, ama komitenin ifadesiyle "haysiyetlerini koruyacak" şekilde giyinerek.


Bu da bol kesim kıyafetlerin ve saçı örten ama yüzü açıkta bırakan türbanın kullanılması anlamına geliyor. Bunun uluslararası spor otoritelerince kabul göreceğinin garantisi yok.


Vücudu tamamen kapatan bol kıyafetler giyen İran kadın futbol takımı, giysilerinin kurallara uygun olmaması nedeniyle FIFA tarafından Olimpiyatlar'dan men edilmişti.


FIFA kurallarında "Oyuncular ve hakemler politik, dini, ticari ya da herhangi bir dilde kişisel mesaj içeren formalar giyemez" ibaresi nedeniyle, İran kadın milli futbol takımı da Londra'ya gitme şansını kaybetmişti.

cnntürk


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları