loading
close
SON DAKİKALAR

Tabela Vergisi için son gün 31 Ekim

Tabela Vergisi için son gün 31 Ekim
Tarih: 11.02.2012 - 22:20
Kategori: Ekonomi

İlan ve Reklam Vergisi ikinci taksidinin, 31 Ekim Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar ödenmesi gerekiyor.

Büyükşehir Belediyesi Gelir Şube Müdürü Hüseyin Doran, mükelleflerin cezalı duruma düşmemeleri için ödemelerin zamanında yapılması gerektiğini vurguladı. Doran, Ankara genelinde tabela kontrol denetimlerinin arttığını, vergisini vermeyenler hakkında cezai işlem yapılacağını belirtti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, cadde, bulvar, meydanlarla bu alanlara cephesi bulunan binalar üzerindeki her türlü ilan ve reklamların vergileri, asma tahsis ve bakım ücretlerine ait ikinci taksit ödemeleri, 31 Ekim Pazartesi günü sona eriyor.

Ödemeler, Hipodrum Caddesi No: 5 adresinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı veznesine yatırılabilecek. Büyükşehir Belediyesine kaydı bulunmayan ve ilk defa başvuracak mükelleflerin, müracaat esnasında yanlarında önceki yıllara ait ilçe belediyelerinin vermiş olduğu vergi tabelası veya fotokopisini getirmeleri gerekecek.

Cadde, bulvar ve meydanlar üzerinde olup da birden fazla sokak kapısı bulunan çarşı, pasaj ve hanlardaki iş yerleri de ilan ve reklam vergilerini, Büyükşehir Belediyesine yatıracak. Bu tür iş yerlerindeki esnafın, ilçe belediyelerine kayıt yaptırmamaları gerekiyor.
 
Vergi kapsamındaki unsurla

Büyükşehir Belediyesi Gelir Şube Müdürü Doran, Ankara genelinde tabela kontrol denetimlerinin arttığını, vergisini vermeyenler hakkında cezai işlem yapılacağını bildirdi.
Vatandaşlardan sağduyulu davranmalarını isteyen Hüseyin Doran, şikayetlerin, Gelir Şube Müdürlüğüne ait 507 27 82, 507 15 18, 507 15 83, 507 27 90, 507 27 94 ve 507 14 69 numaralı telefonlara yapılabileceğini belirtti.

Açıklamada, vergi kapsamındaki unsurlar da şöyle sıralandı:

''İş yeri yüzeyine takılan tabelalar, iş yeri çatısına konulan tabelalar, iş yeri önüne veya kaldırım üzerine konulan tabelalar, kampanya veya indirim günleri kapsamında iş yeri camlarına yapılan stiker veya vinil türü yapıştırmalar, iş yeri ön cephesi veya sağır duvarlara yapılan yazı, resim, çizim, boyama, logo türü iş yerini tanıtan giydirmeler, iş yerlerinin dönemlik olarak çıkarmış oldukları ve ürünlerin tanıtılmış olduğu broşür ve insörtler, market ve mağazaların müşteri taşıma araçları üzerinde bulunan yazı ve tanıtıcı resimler, iş yerleri yüzeyine veya yol boylarına konulan bez, branda türü tanıtım afişleri.''

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları