loading
close
SON DAKİKALAR

Tacize uğrayan Kaymakçı’dan kadınlara çağrı: Lütfen susmayın, biz et parçası değiliz

Tacize uğrayan Kaymakçı’dan kadınlara çağrı: Lütfen susmayın, biz et parçası değiliz
Tarih: 01.07.2017 - 14:07
Kategori: Kadın

Eminönü'de kıyafetini bahane eden bir şahsın sözlü taciz ve hakaretine maruz kalan Canan Kaymakcı, ''Bütün kadınlardan susmamalarını istiyorum. Herhangi bir tacizde susmayın, bağırın. Biz et parçası değiliz. Lütfen susmayın” dedi.

İstanbul Eminönü’de Canan Kaymakcı adlı yurttaş kıyafeti bahane edilerek sözlü saldırıya uğradı. Saldırgan, Kaymakcı’ya “üstüne başına dikkat et, milleti azdırıyorsun” dedi. Tacizciye çevredeki vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşların saldırgana müdahale etmesinin ardından polis çağrıldı. Polis, sözlü saldırının gerçekleştiği yere geldikten sonra Kaymakçı, Sirkeci Karakolu’na giderek saldırgandan şikâyetçi oldu. Saldırının gerçekleştiği yerde Kaymakcı’ya destek çıkan kadınlar da Kaymakcı’yla birlikte karakola giderek sözlü saldırıya uğrayan kadına destek oldular. Kadınlardan biri tanık olarak ifade verdi.

Yarın Haber'e konuşan Kaymakcı, yaşadığı saldırının şokunu üzerinden atamadığını söyleyerek “Kıyafetim, ne giydiğim kimseyi ilgilendirmez. Kadınlardan susmamalarını istiyorum. Susmayın, bağırın. Bu insanlara prim verilmesin. Gönül rahatlığıyla dolaşıp herkesi taciz edemesinler” dedi. 

Kaymakçı, olayı şöyle anlattı:

'ÇIĞLIK ATMAYA BAŞLADIM'

“İşyerim için Eminönü’ne malzeme alışverişine gelmiştim. Camii önünde yürürken, sırtındaki çantasından ötürü turist zannettiğim şahıs, bana bir şey söyledi. Dönüp baktığımda üstümdeki kıyafetle alakalı ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu. Şahıs bana “üstüne başına dikkat et, insanları azdırıyorsun” dedi. Neye uğradığımı şaşırdım, dayanamayıp çığlık atmaya başladım. “Kıyafetim, ne giydiğim kimseyi ilgilendirmez. Sen kimsin?” diye bağırınca insanlar etrafımızda toplandı."

'KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ'

“Ben çığlık atmaya başlayınca etraftaki insanlar toplandı. Herkes “sana ne, sen ne karışıyorsun” diyerek şahsa tepki gösterdi. Herkes benden yanaydı, herkes bana destek oldu. Şahıs çok rahattı. Utanmadan “ben iyilik yapıyorum” dedi. Burası özgür bir ülke, ben istediğimi giyerim. İstediğimle sokağa çıkarım. İster örtünürüm, ister açılırım. Bu hiç kimseyi ilgilendirmez. Hala şoktayım, karakola gidip şikâyetçi oldum şahıstan. Olayın ardından polis ekipleri şahsı karakola götürdü.”

'KADINLAR SUSMAMALI'

“Toplum olarak bu konularda zaten çok hassasız. Bütün kadınların, bütün çocukların başına bir şey gelebiliyor. Biz kadınlar olarak tacizlerle ve bu tarz durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Ben bugün susmadım. İnsanlar zaten çok kötü şeyler yaşıyor. Çocuklarımıza tecavüz ediliyor. Hayvanlara kötü muameleler yapılıyor. Kadınlara çok kötü muameleler yapılıyor. Bütün kadınlardan ben susmamalarını istiyorum. Herhangi bir tacizde susmayın, bağırın. Biz et parçası değiliz. Erkeklerin olduğu gibi biz de insanız. Ne olursa olsun bağırsınlar, seslerini duyursunlar. Bu insanlara prim verilmesin. Gönül rahatlığıyla dolaşıp herkesi taciz edemesinler.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları