loading
close
SON DAKİKALAR

Tahrir'de eylem devam ediyor

Tahrir'de eylem devam ediyor
Tarih: 28.06.2012 - 15:54
Kategori: Dünya

Mısır'da kabine belirlenirken,devrimin sembol mekanı Tahrir Meydanı'nda oturma eylemine devam eden göstericiler de gelişmeleri yakından izliyor...

Tahrir'in gözü Mursi'nin temaslarında
-Meydanda oturma eylemlerine devam eden muhalifler, Mursi'nin
ilk icraatlarından memnun


Mursi'nin, iktidardaki ilk 3 günüyle selefleri ve özellikle devrik lider Hüsnü Mübarek'ten farklı bir portre çizdiğini belirten Mısırlılar, yeni cumhurbaşkanının, devrimin beklentilerini karşılamaya çalıştığı görüşünde birleşiyor.

Yönetimdeki Yüksek Askeri Konsey'in yetkilerini tamamen sivil yönetime devredinceye kadar Tahrir Meydanı'nda oturma eylemine devam edeceklerini belirten göstericiler, Mursi'nin cumhurbaşkanı seçilmesiyle "işin kolay kısmının tamamlandığı"nı, asıl zorlu görevin ise, "halkın beklentilerine yanıt verecek bir kabine kurmak olduğu"na işaret etti.


Uzlaşma çabaları olumlu karşılanıyor

Tahrir Meydanı'nda eylem yapan bir gösterici, Mursi'nin ilk icraatları arasında yer alan koruma sayısını azaltma kararının, yeni liderin halka yakın duracağı yönündeki beklentileri güçlendirdiğini belirtirken, bu kararla trafikte yaşanan karmaşanın da önüne geçileceği umudunu dile getirdi.

Diğer bir Mısırlı ise, Mursi'nin en önemli adımının, Ezher alimleri, Hristiyan temsilciler, yargıçlar, siyasi liderler, generaller ve şehit aileleri ile görüşmeleri içeren ulusal uzlaşma çabası olduğunu vurguladı.

Meydandaki diğer bir eylemci de Mursi'nin kamu binalarına resminin asılmaması kararından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu şekilde "yeni liderin kutsallaştırılması"nın önüne geçileceğini ve bunun da çok iyi bir karar olduğunu savundu.

Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Muhammed Mursi'nin, Müslümanlar ile Hristiyanlar arasındaki çatışmaların son bulacağına dair güvence verdiği belirtildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları