loading
close
SON DAKİKALAR

Takside bırakılan bombaya ikinci tutuklama

Takside bırakılan bombaya ikinci tutuklama
Tarih: 11.02.2012 - 22:02
Kategori: Gündem

Bağcılar'da bir takside bırakılan ve etkisiz hale getirilen zaman ayarlı ve parça tesirli bombaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen ikinci şüpheli de tutuklandı

Gözaltında tutulduğu İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilen Ercan Görtaş adlı şüphelinin, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alındı.

Yasa dışı terör örgütü MLKP üyesi olduğu iddia edilen ve savcılık ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Görtaş, "silahlı örgüt üyesi olmak" ve "ruhsatsız patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından tutuklandı.

Soruşturma kapsamında dün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine sevk edilen diğer şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bağcılar Yüzyıl Mahallesi’nde 34 THM 41 plakalı taksiyi durduran motorlu polis ekipleri, araçtaki iki yolcunun sahte kimlik kullandıklarını tespit etmiş ve bu kişileri gözaltına almıştı.

Bağlı bulunduğu Bahçelievler’deki taksi durağında aracın bagajını kontrol eden taksi sürücüsü Abdullah Sönmez, gözaltına alınan ve bugün ikincisi tutuklanan kişilere ait diz üstü bilgisayar çantasındaki kabloları görerek durumu polise bildirmişti. Çantayı inceleyen bomba imha ekipleri çantada zaman ayarlı, parça tesirli, el yapımı bir bomba olduğunu tespit etmiş ve bombayı etkisiz hale getirmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları