loading
close
SON DAKİKALAR

Taksim Dayanışması, birleştirme kararı verilen Gezi davası sürecine ilişkin basın toplantısı düzenliyor

Taksim Dayanışması, birleştirme kararı verilen Gezi davası sürecine ilişkin basın toplantısı düzenliyor
Tarih: 09.05.2021 - 14:01
Kategori: Gündem

Taksim Dayanışması, Gezi davası sürecine ilişkin 10 Mayıs Pazartesi günü basın toplantısı düzenliyor.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi Parkı davasında 9 kişinin yargılandığı davaya ilişkin 18 Şubat 2020'de beraat kararı vermişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi ise Osman Kavala, Ayşe Mücella Yapıcı, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Ali Hakan Altınay, Yiğit Aksakoğlu, Yiğit Ali Ekmekçi, Çiğdem Mater Utku ve Mine Özerden hakkında verilen beraat kararlarını 22 Ocak’ta beraat kararlarını bozmuştu.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 Şubat'ta Osman Kavala'nın casusluk ve darbe teşebbüsü suçlamasıyla yargılandığı dosyanın Gezi davasıyla birleştirilmesine karar vermişti.

Birleştirme kararı verilen Gezi davası 21 Mayıs'ta saat 10.00’da 30. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.
Taksim Dayanışması, Gezi Davası sürecine ilişkin 10 Mayıs Pazartesi günü saat 11.00’da basın toplantısı düzenleyecek. Toplantı, dayanışmanın Youtube kanalından yayınlanacak.

Taksim Dayanışması, "Ülkemizin toplum, kent ve demokrasi tarihinin en parlak ve onurlu sayfalarından biri olan ve anayasal bir zeminde meşru olarak gerçekleştiği daha önce verilen yargı kararlarıyla iki kez tescil edilen Gezi Direnişi, hukuka ve gerçeğe aykırı ithamlarla yeniden karalanmaya, temel hak talepleri bir kez daha suç unsuru gibi gösterilmeye, barışçıl direnişin tarihsel ve meşru gerçekliği yeniden çarpıtılmaya ve üçüncü kez yargılanmaya çalışılmaktadır" açıklamasında bulunarak basın toplantısına çağrı yaptı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları