loading
close
SON DAKİKALAR

Taksim Dayanışması; Gezi Davası'nda verilen hukuksuz karara karşı 26 Nisan'da saat:19,00'da Taksim, TMMOB önünde basın açıklaması yapılacak

Taksim Dayanışması; Gezi Davası'nda verilen hukuksuz karara karşı 26 Nisan'da saat:19,00'da Taksim, TMMOB önünde basın açıklaması yapılacak
Tarih: 26.04.2022 - 09:57
Kategori: Gündem

Taksim Dayanışması; Gezi Davası'nda verilen hukuksuz karara karşı gerçekleştireceğimiz basın açıklaması için Salı 19.00'da Taksim'de TMMOB Makina Mühendisleri Odası önünde buluşuyoruz. #GeziyiSavunuyoruz"

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan 3. gezi davasının 6. duruşması 22 Nisan 2022 Cuma saat 10.30'da görülmeye başladı. Dava 25 Nisan 2022 Pazartesi devam etti. Dava karar davasıydı.

22 Nisan 2022 yarım kalan 3. Gezi Davası 6. karar duruşması Çağlayan Adliyesinde görüldü. Mahkeme heyeti bir hakimin berat ve tahliye şerhine rağmen sanıklara ceza yağdı.

3. Gezi Davasında Osman Kavala'ya: Hükümeti kaldırmaya teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası. Casusluk suçlamasından beraat ve casusluk suçlamasından tahliyesine karar verildi.

Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'ye 18’er yıl hapis cezası verildi. Hepsinin tutuklanmasına karar verildi.

Taksim Dayanışması bileşenleri dava çıkışında açıklama yaptı ve Çağlayan Adliyesinde Adalet nöbeti başladı. Taksim Dayanışması hesabından yapılan açıklamada;

"TAKSİM DAYANIŞMASI'NDAN KAMUOYUNA:

Demokrasi adına, hukuk adına, adalet adına ülkemizin en karanlık günlerinden birini yaşıyoruz.

Mahkemenin aldığı bu kararın hukuki olarak meşru olmadığını biliyoruz. Bu karar hukuki değil siyasi bir karardır, reddediyoruz!

Bizler hukukun üstünlüğüne inanan, her koşulda adaleti, demokrasiyi savunan kurumlar olarak, bu ülkenin demokrasi güçleri olarak bu kararı reddediyoruz!

Çağlayan'ı terketmiyor, bu hukuksuzluğa karşı sesimizi yükseltiyoruz! Adalet Nöbeti için Çağlayan Adliyesi'ndeyiz. #GeziyiSavunuyoruz 

Ayrıca Taksim Dayanışması bir çağrıda bulundu;

"Taksim Dayanışması; Gezi Davası'nda verilen hukuksuz karara karşı gerçekleştireceğimiz basın açıklaması için Salı 19.00'da Taksim'de TMMOB Makina Mühendisleri Odası önünde buluşuyoruz. #GeziyiSavunuyoruz" denildi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları