loading
close
SON DAKİKALAR

Taksim'in tarihi, meydanda sergileniyor

Taksim'in tarihi, meydanda sergileniyor
Tarih: 17.11.2021 - 12:31
Kategori: Yerel

İBB, Taksim meydanının yüz yıldan fazla süredir geçirdiği değişimi fotoğraflarıyla sergiliyor. Sergide ayrıca meydanda gerçekleşmiş ve Türk tarihine damga vurmuş olayların belge niteliğindeki fotoğrafları da sergileniyor. Meydanın tarihine ışık tutan “Taksim X İstanbul’un Kalbi” sergisi 21 Kasım ...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul’un en önemli meydanlarından biri olan Taksim Meydanı’nda, “Taksim X İstanbul’un Kalbi” sergisini açtı. Sergide meydanın tarihini ve değişimini belgeleyen fotoğraflar sergilendi. Sergide vatandaşın ilgisine sunulan fotoğraflar sadece Taksim meydanına değil aynı zamanda Türkiye’nin tarihine de ışık tutuyor. Söz konusu sergide Kurtuluş Savaş’ı sonrası İstanbul’un Kurtuluşu için düzenlenen törenler gibi o döneme damga vuran çok önemli tarihi olayların fotoğrafları sergileniyor. Aynı zamanda Taksim meydanının 1900’lü yıllardan günümüze kadar olan değişim sürecini anlatan fotoğraflar da sergileniyor.

İBB Miras, İstanbul Araştırmalar Enstitüsü, Beyoğlu Senin ve İstanbul Planlama Ajansı (İPA) iş birliği ile düzenlenen “Taksim X İstanbul’un Kalbi Sergisi” Taksim meydanında ziyaretçilerini bekliyor.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları