loading
close
SON DAKİKALAR

Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne atandı, eski Erzurum Valisi Okay Memiş, AFAD Başkanı oldu

Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne atandı, eski Erzurum Valisi Okay Memiş, AFAD Başkanı oldu
Tarih: 11.08.2023 - 19:16
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla gece yarısı yayımlanan kararda, üst kademe kamu yöneticiliklerinde değişime gidildi. Karara göre 12 bakanlıkta yeni atamalar yapılırken, altı bakanlıkta bazı üst düzey bürokratlar görevden alındı.


Emniyet ve bakanlık bürokrasisinde başlayan değişimler, Valiler Kararnamesi'nin ardından yeni atama kararlarıyla devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 11 Ağustos gece yarısı yayımlanan kararda, üst kademe kamu yöneticiliklerinde değişimler oldu. 12 bakanlıkta yeni atamalar yapılırken, altı bakanlıkta bazı üst düzey bürokratlar görevden alındı. Yeni kararla, Erzurum Valisi Okay Memiş, yeni AFAD Başkanı olarak atandı. Böylece Memiş, 10 Ağustos'ta yayımlanan Valiler Kararnamesi'yle Edirne Valiliği'ne atanan Yunus Sezer'in yerine getirilmiş oldu. Memiş, İmamoğlu'nun seçim döneminde taşlı saldırıya uğradığı sırada Erzurum Valisi olarak görev yapıyordu. Atama kararlarında dikkati çeken isimlerden biri de oyuncu Tamer Karadağlı oldu. Erdoğan’dan etkilendiğine dair demeciyle gündeme gelen Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atandı. AFAD Başkan Yardımcısı Uğur Sezer, yeniden aynı göreve getirildi. Dışişleri Bakanlığı'nda Teftiş Kurulu Başkanlığı'na Mehmet Vakur Erkul, İçişleri Bakanlığı'nda Teftiş Kurulu Başkanlığı'na ise İbrahim Akın aynı göreve atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, üst kademe kamu yöneticiliklerinde yeni atamalar yapıldı. Karara göre, 12 bakanlıkta yeni atamalar yapılırken, altı bakanlıkta bazı isimler görevden alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği, İçişleri, Kültür ve Turizm, Milli Eğitim ve Milli Savunma bakanlıklarının üst kademelerine atamalar yapıldı.

Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atandı
Memiş, İmamoğlu'na taşlı saldırıda Erzurum Valisi'ydi
Karara göre, eski Erzurum Valisi Okay Memiş, AFAD Başkanı olarak atandı. Mayıs seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve CHP’lilerin taşlı saldırıya uğradığı, saatlerce olaylara etkin müdahale edilmemesi nedeniyle tartışma konusu olan Erzurum’da emniyet müdürünün ardından vali de değişmişti. 10 Ağustos gece yarısı yayımlanan Valiler Kararnamesi'yle Erzurum Valisi Memiş’in yerine Mustafa Çiftçi atanmıştı.

Erzurum İl Emniyet Müdürü olan Levent Tuncer ise 1 Ağustos'taki Emniyet Müdürleri Kararnamesi'yle görevden alınmış, yerine  Karabük İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar atanmıştı.

Eski Erzurum Valisi Okay Memiş, Edirne Valisi olan Yunus Sezer'in ardından AFAD Başkanlığı görevine atandı
SGK Başkanı Raci Kaya; TOKİ Başkanı Ömer Bulut oldu
Karara göre, SGK Başkanlığı'na Raci Kaya, İŞKUR Genel Müdürlüğü'ne Samet Güneş atandı. TOKİ Başkanlığı'na ise Ömer Bulut yeniden getirildi. Karayolları Genel Müdürlüğü'ne Ahmet Gülşen, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne Volkan Mutlu Coşkun atanırken, İller Bankası Genel Müdür Recep Türk oldu.

Karadağlı'nın sürpriz ataması
Atamalardan biri de Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne oldu. Oyuncu Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atandı. Karadağlı, 2017'deki bir açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iyi bir hatip olduğunu söyleyerek, "Ben etkileniyorum" demişti. Karadağlı, Altın Portakal'da ödül alan Nihal Yalçın'a karşı tavırlarıyla büyük tepki çektikten sonra milliyetçi söylemlerle Yalçın'ı hedef almış; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Karadağlı'yı arayarak tebrik etmişti.

AFAD Başkan Yardımcısı yeniden atandı
AFAD Başkan Yardımcısı Uğur Sezer ile Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Selman Ayaz ise yeniden aynı görevlerine atandı. Dışişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na Mehmet Vakur Erkul atanırken, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı İbrahim Akın ise aynı göreve getirildi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan üst kademe kamu yöneticiliklerine atama kararları şöyle:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne Ayşegül Yıldırım Kara, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne Tuncay Cevheroğlu, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'ne Gülser Ustaoğlu, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü'ne Şemseddin Yalçın, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne Adil Çalışkan, Personel Genel Müdürlüğü'ne Hamza Gökhan Eryılmaz, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne Serdar Öz, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'na Mahmut Kardaş, Strateji Geliştirme Başkanlığı'na Mahmut Aslan atandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne İhsan Esen, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne Şükran Doğan, SGK Başkanlığı'na Raci Kaya, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'ne Samet Güneş'in ataması yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak, Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Recep Akdeniz, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürü Cihan Tatar, Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Hakkı Alp, Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Murat Oral, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Ömer Alan, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Nurettin Taş, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hüseyin Bayraktar, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Küçükler, Rehberlik ve Teftiş Başkanı İhsan Yiğit, Strateji Geliştirme Başkanı Sadi Kızık, Yüksek Fen Kurulu Başkanı Ertan Yetim, İklim Değişikliği Başkanı Halil Hasar, Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut ve İller Bankası A.Ş. Genel Müdürü Recep Türk oldu.

İçişleri Bakanlığı
İçişleri Bakanlığı'nda Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne İbrahim Taşyapan, Teftiş Kurulu Başkanlığı'na İbrahim Akın, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne Mustafa İspirgil, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na Okay Memiş atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'ne Selim Terzi, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne Türkay Dalan, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne Ömer Faruk Belviranlı, Personel Genel Müdürlüğü'ne Nihat Umut Döktür, Sinema Genel Müdürlüğü'ne Erkin Yılmaz, Strateji Geliştirme Başkanlığı'na İhsan Çimen, Tanıtma Genel Müdürlüğü'ne Timuçin Güler, Teftiş Kurulu Başkanlığı'na İzzet Güven, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'ne Neşe Çıldık, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne Sinan Aksu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne Tamer Karadağlı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'na Serkan Kayalar, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'na Abdullah Eren, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'na İsmail Kaşdemir getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı
Milli Eğitim Bakanlığı'nda Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi, İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Özcan Duman, Bilgi İşlem Genel Müdürü Özgür Türk, Teftiş Kurulu Başkanı Abdulkadir Özkan, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ömür Fatih Karakullukçu, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı, Strateji Geliştirme Başkanı Ercan Türk, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner, Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz oldu.

Milli Savunma Bakanlığı
Milli Savunma Bakanlığı'nda ise Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü'ne İmdat Ersoy, Bütçe ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne Şinasi Toğrol, Lojistik Genel Müdürlüğü'ne Veysel Uyar, Tedarik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne Mehmet Avcı, Tersaneler Genel Müdürlüğü'ne Emre Dinçer, Teftiş Kurulu Başkanlığı'na Abdullah Yıldız, Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı'na Arif Koyuncu'nun ataması yapıldı.

Görevden alınanlar
Kararnameyle; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Hakan Ay; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Muhittin Bilge, SGK Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Tekin, SGK Başkanlığı Sigorta Primleri Genel Müdürü Zeki Özdemir, SGK Başkanlığı Hizmet Sunumu Genel Müdürü Hakan Bayri, SGK Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Eşref Başkan, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan; İçişleri Bakanlığında Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Volkan Barış Göçmez, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkan Yardımcısı Uğur Sezer; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Aydemir, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı İsmail Karaman görevlerinden alındı.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları