loading
close
SON DAKİKALAR

'Tanrı Antalya Belediyesini korusun'

'Tanrı Antalya Belediyesini korusun'
Tarih: 11.02.2012 - 20:56
Kategori: Şehir

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır'ı ziyaretinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonu değerlendirdi.

Akaydın, "Bütün yolsuzluklar CHP’li ve MHP’li belediyelerde mi? AK Partili belediyeler sütten çıkmış ak kaşık mı? Bugüne kadar hiç böyle bir operasyonu AK Parti’li belediyelerde görmedik" dedi. Bazı görüşmeler yapmak için İzmir’e gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP İzmir İl Başkanlığı’nı da ziyaret etti. 2014’te yapılacak yerel seçimlerle ilgili konuşan Akaydın, şunları söyledi:

"Antalya, merkez sağın kalesi ama sol da güçlü. Fakat İzmir sosyal demokrasinin kalesi durumunda. İzmir’in işi daha kolay. Bizim işimiz biraz daha zor. Çünkü biz yüzde 41 gibi bir oyla seçimi aldık. Genel seçimlerde büyük gürültü koparıldı, sanki Antalya’da başarısızlık varmış gibi. Bu doğru değil. Eğer parti seçimlere güçlü bir şekilde girerse yine 2009’da olduğu gibi Büyükşehir’de birinci parti çıkmamız son derece mümkün. Yerel seçimlerin psikoloji ile genel seçimlerinki çok farklı. Ama CHP benim bildiğim kadarı ile çıkarılan tüm gürültülere rağmen İzmir’de de çok başarılı." 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son yerel seçimlerde en çok İzmir ve Antalya’yı kaybettiği için üzüldüğünü savunan Akaydın, "Her iki ilimiz de sanayinin, ekonominin, turizmin başkenti konumunda olduğu için ve bu illeri de kaybetmiş olmayı kendine yediremiyor. Bu iki ile özel bir önem veriyor. 2014’te de bu önemi verecektir. Örgütümüz ve yerel yöneticilerimizle birlikte bu işin altında kalkacağız" diye konuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun belediye başkanlarının önseçimle belirlenmesi gerektiğini söylediği hatırlatılan Akaydın, "Ben Aziz Kocaoğlu kadar deneyimli, çekirdekten yetişen bir partili değilim. Ben 3 yıldır politikanın içindeyim. Demokratik olarak önseçime katılıyorum. Ama öyle iller merkezler vardır ki merkez yoklaması ile adaylar belirlenebilir.

Eğer önseçim olsaydı ben kazanır mıydım bilmiyorum, çünkü üç günlük partiliydim. Teorik olarak katılıyorum. Önseçim olmasından yanayım" dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen operasyonu da değerlendiren Akaydın şunları söyledi: "Bu tür operasyonları tamamen adaletin politikaya alet edildiği bir baskı rejiminin izleri olarak değerlendiriyorum. Belediyede yolsuzluk varsa yargı gerekeni yapmalı. Ama bütün yolsuzluklar CHP’li ve MHP’li belediyelerde mi? AK Partili belediyeler sütten çıkmış ak kaşık mı? Bugüne kadar hiç böyle bir operasyonu AK Parti’li belediyelerde görmedik.

Burada bir önyargı var. Yargının tarafsızlığını yitirdiği, son bir yıl itibariyle somut bir gerçek. Boynumuz kıldan ince demek zorundayız. Biz böyle baskılar görmedik. Antalya belediyesinin üzerinde çok fazla bir baskı yok. Geçen hafta bizim ihbarımızla bir operasyon oldu. Antalya Su ve Atık Su İdaresi’nde ayıplı bir durum keşfettik. Benden önceki belediye başkanı zamanından beri devam eden bir konu. Bunun üzerine gittik. Savcılıkla konuştuk. Savcılık kibar bir operasyon yaptı. Bazı arkadaşlarımızın kusuru olduğu için bunu yaptık. 

Suç duyurusunu yapan ASAD yetkililerimiz. Aynı konumda değerlendirilemez. Ama Aziz Kocaoğlu’na yapılanı bir itibarsızlaştırma olarak görüyorum. Tanrı Antalya belediyesini korusun. Her zaman hazırlıklıyım. Bu konuda deneyimli bir yöneticiyim. Rektörlüğüm döneminde de çok baskı gördüm. Herhalde her yerimizi dinliyorlar. İnşallah yatak odamızı ayrı tutuyorlardır. Korkunun ecele faydası yok. Eğer korkacak olsaydık geçmişimizde yapmış olduklarımızı yapmazdık, bugün de yapacaklarımızı yapmazdık. Ben korkusuz bir belediye başkanıyım. Korkmuyorum. Ben Atatürk çocuğuyum." CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, ziyareti nedeniyle Başkan Akaydın’a teşekkür etti. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları