loading
close
SON DAKİKALAR

Tanrıkulu CHP ile ilgili yorumları değerlendirdi.

Tanrıkulu CHP ile ilgili yorumları değerlendirdi.
Tarih: 12.02.2012 - 09:49
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu CHP ile ilgili olarak medyadaki haber ve yorumları değerlendirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Sezgin Tanrıkulu; “Son günlerde CHP ile ilgili  yapılan tartışmalar ve yorumlar ile, CHP’ye etnik köken ve inanç değerleri üzerinden yapılan saldırılar,  medyadaki ırkçı ve ayrımcı zihin dünyasını bir kez daha açığa çıkardı” dedi

Sezgin Tanrıkulu’nun açıklaması şöyle;

“Son günlerde CHP ile ilgili yapılan tartışmalar ve yorumlar ile, CHP’ye etnik köken ve inanç değerleri üzerinden yapılan saldırılar,  medyadaki ırkçı ve ayrımcı zihin dünyasını bir kez daha açığa çıkardı

Türkiye’nin medyası, siyasi kültürü, bu kadar küçük siyasi hesaplara kendi iradesiyle düşmemeli. Etnik kökeni üzerinden böyle ayrımcılık yapılması yakın geçmişten daha vahim sonuçlar doğurur. Bugünün küçük siyasi hesapları için yapılan yıkımın vebalinin altından bu işi yapanlar kalkamaz.

Bu gün CHP üzerinden yapılan tartışmalar ve özellikle Sabah Gazetesinde sayın Nazlı Ilacak’ın yazısı bize yakın tarihi hatırlatmakta. Üstelik de, o dönemin mağdurlarının kendilerine yapılanın aynısını, başkalarına layık görmeleri de Türkiye ye özgü bir ironi olmalı.

Yazıda ifade edilen görüşler, üçüncü bir şahsın görüşleri olarak aktarılmış. Bu görüşlerin aktarılmış olması da, o görüşlerdeki ırkçı, ayrımcı ve hatta nefret söylemi denilebilecek görüşlerin zihin dünyasının paylaşıldığı anlamını taşımıyor mu?

Seçim bildirgemizde, raporlarımızda ve açıklamalarımızda ortaya koyduğumuz görüşlerin dayanağı CHP’nin parti hukukunu oluşturan programı, kurultay sonuç bildirgeleri ve sosyal demokrasinin evrensel referanslarından almaktadır. Eleştirenler, ırkçı yaklaşım ile karşı çıkanlar acaba bunun neresindeler.

Irkçı ve ayrımcı yaklaşım içinde olanların  endişesi ; CHP’nin gerçek anlamda sosyal demokrat ve demokrasi savunucu bir parti olarak Türkiye siyasetine yeni bir soluk getirmesi. Herhalde, olmasından korkulan da bu olmalı”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları