loading
close
SON DAKİKALAR

Tanrıkulu'ndan İtiraf gibi Açıklama

Tanrıkulu'ndan İtiraf gibi Açıklama
Tarih: 29.02.2012 - 10:53
Kategori: Siyaset

Tanrıkulu: Açık siyaset yapıyorum, herkesle konuşurum

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, WikiLeaks belgelerinde yer alan, Türkiye analisti Emre Doğru’nun “CHP’deki Kürt haber kaynağı” ile ilgili değerlendirmeleri üzerine “Arkadaşım Osman Doğru’nun oğludur. Açık siyaset yapan birisiyim, kim benden görüş sorduysa söylerim” açıklamasını yaptı.

WikiLeaks belgelerinde Amerikan özel istihbarat kuruluşu Stratfor’da dışarıdan Türkiye analisti olarak çalışan Doğru’nun bir kaynağıyla ilgili “Bizi PKK’nin üç ateşkesi konusunda daha önce bilgilendiren ana Kürt haber kaynağım (TR705) geçen hafta sonu düzenlenen kurultayda Türkiye’deki ana muhalefet partisinin (CHP) lider kadrosuna seçildi” deniliyor. CHP PM üyelerinden Mesut Değer, “CHP’deki TR705 kod adı ile anılan ajan kimliği nedir? Bu derhal açıklığa kavuşturulmalıdır” dedi. Tanrıkulu ise “Eğer kastedilen ben isem; siyasetin aktif olarak içerisinde yer almadan önce de insan hakları meseleleri başta olmak üzere hukuk, politika, sosyal sorunlar gibi alanlarda, Türkiye içinden ve dışından birçok medya kuruluşu görüşlerimi almaktaydı. CHP’nin bir üyesi olarak, aktif siyasete girdikten sonra da görüş talepleri devam etti” dedi. Tanrıkulu, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Beraber akademik çalışmalarda bulunduğum, son derece kıymetli bir hukukçu dostum Prof. Dr. Osman Doğru’nun oğlu olan ve çocukluğundan beri tanıdığım Emre de çeşitli kereler bana, analizlerinde kullanmak için sorular yöneltmiştir. Bu sorular, diğer uluslararası haber kaynaklarının yönelttiklerinden farksızdır. Benim de kendisine aktardığım kanaatler tamamen medya ve kamuoyu tartışmalarını takip ederek herhangi bir siyasetçi veya kanaat önderinin, köşe yazarı veya akademisyenin güncel gelişmelere ilişkin görüş oluşturmasından farksız biçimde kendi düşüncelerimi ortaya koymamdan ibarettir.”

‘Cesur medya girişimi’

Sezgin Tanrıkulu “WikiLeaks belgelerini, ‘çamur at izi kalsın’ şeklinde mesnetsiz komplo teorileri üretmek için kullanmak, bu cesur medya girişimini lekeleyecek, yanlış bir adımdır” ifadesini kullandı.

WikiLeaks’in sızdırdığı Stratfor’un iç yazışmalarında geçen Aralık’a kadar şirketin Türkiye analistlerinden olan Doğru e-postasında iddiaya göre TSK’de, TPAO’daki bağlantılarını anlatıyor, bir subayın istihbarat verebileceğini söylüyor. İki bakanlıktaki bağlantılarına da işaret eden Doğru, “CHP’deki Kürt kaynaktan” da bahsediyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları