loading
close
SON DAKİKALAR

Taraftarlar Çağlayan'a Akın Etti

Taraftarlar Çağlayan'a Akın Etti
Tarih: 20.02.2012 - 12:18
Kategori: Spor

Şike davasında Silivri'deki iddianame günlerinden sonra Çağlayan'da yeni süreç bugün başlayacak, yer yerinden oynayacak.

1 numaralı sanık Olgun Peker ile savunmalara geçilecek, gözler yine Fenerbahçe Başkanı’nda olacak. Her fırsatta Çağlayan’ı işaret eden ve “Yapacağım savunmaya çok dikkat edin” göndermesi yapan Aziz Yıldırım’ın söyleyeceklerinin gündemi değiştirmesi bekleniyor.

Yıldırım’ın, “Çağlayan’a gelsinler. ‘Aziz Başkan’ tezahüratını özledim” mesajı da çoktan yerine ulaştı. Bugün Çağlayan’da Fenerbahçe ailesi tam kadro yer alacak. Adliyeye sadece taraftarlar değil, yönetim kurulunun yanı sıra, tüm branşların sporcuları da gelerek gövde gösterisi yapacak.

Mahkeme heyetinin ilk günlerde verdiği ‘hızlı yargılama’ kararı doğrultusunda bu hafta içi çarşamba hariç her gün duruşma yapılacak.

09:30 Futbolda şike davası kapsamında yargılanan tutuklu sanıklar Metris Cezaevi'nden, 5. duruşmanın görüleceği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Aralarında FB Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu sanıklar, cezaevi araçlarıyla yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sokuldu.

09:15 Fenerbahçeli yöneticiler ve Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım da adliyeye geldi.

09:05 Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı içinde, önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Taraftarlar sıkı güvenlik aramasından geçti. Taraftarlar için ayrı bir bölüm ayrılırken, medya mensupları için de bir yer belirlendi.

09:00 Savunmaların alınmaya başlayacağı dava öncesinde Fenerbahçeli taraftarlar yine Başkan Aziz Yıldırım ve tutuklu diğer yöneticilere destek olmak için erken saatte İstanbul Adalet Sarayı önündeki yerini aldı.

08:55 Savunmaların alınmaya başlayacağı dava öncesinde Fenerbahçeli taraftarlar yine Başkan Aziz Yıldırım ve tutuklu diğer yöneticilere destek olmak için erken saatte İstanbul Adalet Sarayı önündeki yerini aldı.

08:50 İlk olarak Olgun Peker ve onunla alakalı sanıkların savunmasını alınacak. Olgun Peker'in ardından Aziz Yıldırım'la başlayarak diğer sanıkların savunmalarını dinlenecek.

Cumartesi günü Saracoğlu tribünlerini kadın ve çocuklarla dolduran Sarı-Lacivertli taraftarlar bugün de Çağlayan'a akın etti..

Sabah saatlerinde Adliye’ye gelen beklenen binlerce Fenerbahçeli, Başkan Aziz Yıldırım ve tutuklu yöneticilere destek veriyor.

Binlerce kadın ve çocuk taraftarının desteğiyle Sivasspor engelini aşan Fenerbahçe’de gözler yeniden Şike Davası’na çevrildi. 14 Şubat Salı günü, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde başlayan ve ilk 4 gününde 401 sayfalık iddianamenin okunduğu davanın duruşmaları, bugünden sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliye Sarayı’nda görülecek. Bu nedenle Başkan Aziz Yıldırım ve tutuklu yöneticilere destek vermek adına, binlerce Sarı-Lacivertli taraftar sabahın erken saatlerinde Çağlayan’a akın edecek. Öte yandan, bugün kulüp bünyesindeki sporcular da Başkan ve yöneticileri yalnız bırakmamak için harekete geçti. Fenerbahçe Spor Kulübü çatısı altında faaliyet gösteren 9 şubede, Sarı-Lacivertli forma için ter döken 1400 sporcunun Çağlayan Adliyesi’ne gitmesi planlanıyor. Şube sorumluları ile birlikte, teknik adamlar ve tüm takım kaptanlarının da mahkeme salonuna girmesi amaçlanıyor. Geçtiğimiz hafta boyunca, antrenmanlar nedeniyle Silivri’ye gidemeyen futbol takımından Kaptan Alex de Souza, Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu gibi isimler de izinli oldukları bugünü duruşma salonunda geçirmek için İstanbul Adliye Sarayı’na gidecek.

Şike davasının duruşmalarının salı, perşembe ve cuma günü de görülmeye devam edeceği, söz konusu günlerde ilk önce tutuklu sanık Olgun Peker ile bağlantılı sanıkların savunma yapacağı, daha sonra tutuklu sanık Aziz Yıldırım ile bağlantılı sanıkların savunmalarının alınacağı öğrenildi. Mahkeme heyetinin, bugünkü duruşmada, görev ve yetkisizlik taleplerini, cuma günü de tahliye taleplerini alacağı belirtildi.

Davanın, bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliye Sarayı’nda görülecek ilk duruşması öncesi güvenlik güçlerinin de geniş çaplı güvenlik önlemleri aldığı bildirildi. Adliye binasında birkaç ay önce yaşanan yaralamalı olayların benzerinin bir daha yaşanmasını istemeyen emniyet güçlerinin, çok sayıda Fenerbahçe taraftarının geleceğini de hesaplayarak, belli noktalarda üst araması yapabileceği öne sürüldü.

Hava: Çağlayan’daki duruşmanın ilk gününde hava koşulları Silivri’ye oranla çok daha iyi olacak. Silivri’ye giden taraftarlar eksi dereceleri görürken, Çağlayan’da ise bugün hava parçalı bulutlu olacak. Isı ise 7 derece civarında.

Ulaşım: Çağlayan Adliyesi’ne gitmenin en pratik yolu metrobüsü kullanmak. Saat 10.00’a kadar Avcılar-Söğütlüçeşme hattı kullanılabilecek. 10.00’dan sonra Anadolu yakasından gelecek olanlar ise Zincirlikuya’da aktarma yapıp, Adliye durağında inecek. Ayrıca Mecidiyeköy’e gelen taraftarlar yaya olarak da Adliye’ye ulaşabilecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları