loading
close
SON DAKİKALAR

Tarhan ve Türmen'den ağır eleştiriler!

Tarhan ve Türmen'den ağır eleştiriler!
Tarih: 12.02.2012 - 15:06
Kategori: Siyaset

CHP’nin hukukçu vekilleri Tarhan ile Türmen, artık Türkiye’de yargı bağımsızlığının kalmadığını söyledi ve hükümet ile AYM Başkanı Kılıç’a ağır eleştiriler yöneltti

CHP’nin hukukçu vekilleri Tarhan ile Türmen, artık Türkiye’de yargı bağımsızlığının kalmadığını söyledi ve hükümet ile AYM Başkanı Kılıç’a ağır eleştiriler yöneltti.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen ile birlikte TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, ‘yargı eliyle parlamenter yapının yara aldığını’ söyledi. Parlamenter yapının yargı eliyle dizayn edildiğini ileri süren Tarhan şöyle konuştu:
‘Ülkemiz artık KHK’larla yönetiliyor. Bu, demokrasiye kesinlikle aykırı ve darbe dönemlerine özgü bir uygulama biçimidir. Bugün darbe anayasasından şikayetçi olanlar bizi, darbe anayasasından istifade ederek, dibine kadar bunu, bu olanakları yönetiyorlar. Asıl önemlisi, Anayasa Mahkemesi... Eskiden özellikle Haşim Kılıç’ın bu konudaki tavrı farklıyken bugün bakıyoruz, yetki kanunun iptaline ilişkin farklı düşünmeye başlamış Sayın Haşim Kılıç. Her nedense, farklı düşünmeye başlamış.”

Türkiye bunu mumla arıyor!

Tarhan, ‘Türk halkının bağımsız yargıyı mumla aradığını düşünüyorum’ sözleriyle de yargı sisteminin büyük bir dönüşüm yaşadığını öne sürdü: “Bağımsız yargısını arıyor Türk Halkı. AB’yi kullanarak anayasal kurumları, özellikle yargıyı kuşatanlar, amaçlarına ulaştıkları bugün AB’yi sokağa atmaya çalışıyorlar.

Bunu lütfen fark ediniz. “ Eleştirilerden Kılıç’da payına düşeni aldı. ‘Anayasa Mahkemesi Başkanı, Türkiye’nin anamuhalefet partisini Amerika’ya şikayet etmiştir’ iddiasında bulunan Tarhan, “Bu açık ve sabittir belgelerle. Bu bir ret nedenidir. Bir yargıcın tarafsızlığını zedeleyecek açık, gizli, örtülü hiç fark etmez.

Gizli yaptığı konuşmaların deşifre olması durumunda ve bunların her biri ihsas-ı rey niteliğindeyse o zaman bu yargıcın reddi gerekir’ dedi.

Türmen de yargının içerisinde bulunduğu genel görüntünün herkesi kaygılandırdığını söyledi. Türmen, yargı bağımsızlığının zedelendiği bir ülkede demokrasiden bahsedilemeyeceğini şu sözlerle vurguladı: “Yargı bağımsızlığı 3 aşamayla ortadan kaldırıldı.

HSYK, Yargıtay ve Danıştay’daki yapısal değişiklikler, yargıç ve savcılara yönelik nakiller, görevden almalar ve Adalet Bakanlığı bünyesinde yapılan mesleğe giriş sınavları’

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları