loading
close
SON DAKİKALAR

Tarhan'dan TÜRK-İŞ'e Ziyaret

Tarhan'dan TÜRK-İŞ'e Ziyaret
Tarih: 14.01.2015 - 21:40
Kategori: Siyaset

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ı makamında ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundu.

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ı makamında ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundu. Görüşmede özellikle iş sağlığı ve güvenliği konuları üzerinde durulurken, maden ve inşaat sektörlerinde yaşanan can kayıplarının önüne geçilebilmesi için alınması gereken tedbirler konuşuldu. Bu çerçevede, Soma ve Ermenek facialarının nedenleri üzerinde duruldu. Soma faciasının ardından işsiz kalan işçiler ve ailelerinin durumlarına ilişkin, Anadolu Partisi'nin hukukçu ekibi tarafından hazırlanan rapor, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'a sunulurken, emekçilere destek mesajı iletildi. Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, 'Bugün ölümlü iş kazalarında Avrupa birincisi olmamız kabul edilemez' dedi.

Kot taşlama, taş ocakları, madenler ve tüneller gibi sektörlerde görülen silikozis hastalığının tehlikelerine de dikkat çekilen görüşmede, çalışma hayatının diğer sorunları da gündeme geldi. Özellikle örgütlenme, taşeron işçilik, kadın istihdamındaki gerileme konularına dikkat çekilirken, Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, asgari ücretin en az 1500 TL olması gerektiğini dile getirdi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları