loading
close
SON DAKİKALAR

Tarihi Davada 7 Tahliye Kararı

Tarihi Davada 7 Tahliye Kararı
Tarih: 25.02.2012 - 11:26
Kategori: Spor

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen futbolda şike duruşmasında 23 tutuklu sanığın savunması tamamlandı. 

Tarihi davanın 8. duruşmasının ardınan tutuklu bulunan sanıklar savunmalarını tamamladı. Savunmaların ardından Mahkeme Heyeti, Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, altyapı koordinatörü Cemil Turan, Eskişehirspor'un eski teknik direktörü Bülent Uygun, Sivasspor'un başkanı Mecnun Otyakmaz, Giresunspor Asbaşkanı Coşkun Çalık, Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü ve masör Mehmet Yenice'nin tahliyelerine karar verdi. 

Başta Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere 16 sanığın tahliye talepleri ise reddedildi. Tahliye kararları suç vasfının değişme ihtimali dikkate alınarak verildi.

Hakkında tutuksuz yargılama kararı verilen 7 sanık Mecnun Otyakmaz, Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan, Bülent Uygun, Ömer Ülkü, Coşkun Çalık ve Mehmet Yenice Metris Cezaevi'nden tahliye edildi.

Saat 05:30 sularında cezaevinden ayrılan sanıkları akrabaları karşılarken duygusal anlar yaşandı.

Tahliye Kararının Gerekçesi: Suç vasfının değişme ihtimali dikkate alınarak tahliye kararları verildi.

- Tahliye karar verilen tutukluların sabah 05:30 Metris Cezaevi'nden tahliye oldular.

- Tutuklu ve tutuksuz sanıkların yargılanması için 26-30 Mart arasında bir dava daha gerçekleştirileceği belirtildi.

- Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan, Olgun Peker ve diğer sanıkların tahliye talepleri reddedildi...

- Şekip Mosturoğlu, Coşkun Çalık, Bülent Uygun, Mecnun Otyakmaz, Cemil Turhan, Ömer Ülkü, Mehmet Yenice tahliye edildi.. 

Bazı Kararlar, 

- Bütün sanıkların seyir yasaklarının kaldırılmasına

- Muğla Cezaevi'nde yatan Cihan Oskay'ın tanık olarak dinlenmesine,

- Yıldırım Demirören'in tanık olarak dinlenilmesine,

- Tutuksuz sanıklar Ali Yıldırım avukatlarına ek savunma süresi verildi.

- Olgun Peker'in diplomasiyle ilgili Bulgaristan'a yazı yazılmasına, şirketlerin hissedarlarının çıkarılması, 2011'de yurtdışına giriş çıkış belgelerinin çıkarılmasına,

- Giresun'da alınan bazı tanıkların ifadelerinin alınması isteniyor.

- Olgun Peker'in şirketlerinin hissedarlarının çıkarılmasına istenmesine,

- Olgun Peker'in 2011 yılına ait yurtdışına giriş çıkış belgelerinin istenmesine,

- Serdar Kulbilge'nin eşinin hesapları için yazı yazılmasına 

- İbrahim Akın'ın iletişim tespit tutanaklarının istenmesine,

- Bazı sanıkların cep telefonlarının iadesinin değerlendirilmesine,

- Yayıncı kuruluşlara yazı yazılacak ilgili maçların görüntülerin istenmesine

- Olgun Peker için Giresun'a yazı yazılıp hangi tarihlerde başkanlık yaptığı bilgisi istenecek.

- Trabzonspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile ilgili ne kadar prim verildiyse, bununla ilgili banka bilgilerinin ve belgelerinin istenmesine

- İddianamedeki bazı özel hayata ait bölümlerin çıkarılması

Peki Neler Yaşandı? İşte Mahkeme Süreci... 

Savcı Dosyayı İstedi

- Adliye koridorlarında sadece avukatlar kaldı. Diğer herkes dışarı çıkartıldı.

- Sanıklar Metris Cezaevi'ne götürülüyor. Karar avukatlarına açıklanacak...

- Şike davasında savcı Sedat Peker'in yargılandığı "Kelebek" isimli dava dosyasını istedi

Savcı 3 Kişiye Tahliye İsteğinde Bulundu

- Savcı Şekip Mosturoğlu, Mehmet Yenice ve Coşkun Çalık'ın tahliyesini talep ederken, diğerlerinin ise tutukluluğunun devamını istedi.

-Hakim 2-3 saatlik ara vereceğini açıkladı.

- İlhan Ekşioğlu'nun da avukatı tahliye talebini istedi

Aziz Yıldırım'dan Tahliye Talebi

-Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar: Aziz Yıldırım'ın 6 rahatsızlığı vardır ve giderek artmaktadır. Hastalığı sebebiyle tahliye talebinde bulunuyorum. Şike suçunun cezası 1 ila 3 yıldır. Bütün sorgular da bitmiştir. Bu nedenlerle 8 aydır devam eden tutukluluğun kaldırılmasını talep ediyorum.
- Yurtdışı yasaklarla iligli talepler alındı.

-Ali Rıza Dizdar: Savunmanın görevi onurlu bir savunma ve mahkemeyi ikna etme mahkemenin görevi adil karar vermektir.

- Ali Rıza Dizdar konuşmaya başladı.

"8 Aydır Canımı Acıtan..."

-Haldun Şenman tahliyesini talep etti.

-Haldun Şenman: Ali Parlak sorumluluğu kendisinden uzaklaştırmak için böyle ifade ediyor.

-Haldun Şenman: 8 aydır canımı acıtan şey benim amirimin verdiği ifadedir. Ne işgal ettiği koltuğun ne olduğunu biliyor ne de işini... Bu kişi de Ali Parlak.

-Haldun Şenman: Sorular bize hiç gelmedi. Yönetim Kurulu üyeleri bile alamaz o soruları. Madem çalındı bu sorular hırsızlık suçu nerede iddianamede.

-Haldun Şenman: Sınava girip çıkar elde etmekle suçlanıyorum. Ama TFF çalışanıyım giremem ki gözetmen olduğum sınava. Nasıl gireyim?

-Hakim: Ben bunları sormak zorundayım. Her şeye şüpheyle bakıyoruz. Savcının iddianamesine baktığımız gibi.

-Duruşmanın son sanığı TFF çalışanı Haldun Şenman savunmasına başladı.

- Talat Emre Koçak'ın savunması sona erdi.

-Talat Emre Koçak: Nitelikli dolandırıcılığa teşebbüsle suçlanıyorum. Ben o sınava girmedim.

-Talat Emre Koçak: Olgun Peker'in ofisinde arama yapılıyordu. Gel sen de aramaya katıl deneyim olur dediler.

-Talat Emre Koçak: 5 suçla yargılanıyorum.Yardım ettiğim iddia edilen suç örgütünün hiç birisini tanımam.

-Talat Emre Koçak savunmasına başladı.

"Nasıl Bir Avukatsam..."

- Sami Dinç: Ben spor hukukçusuyum. 2008'den beri 150 futbolcu, 32 teknik adam, 14.kulüp ve birçok sporcunun temsilcisiyim.

- Sami Dinç: İddianamede mesleki konuşmalarım var. Müvekkillerim ve meslektaşlarımla yaptığım konuşmalar ve bu yüzden örgütün unsurlarından biri olarak gösteriliyorum. Nasıl bir avukatsam sadece mesleki konuşmalar yapıyorum ama ne hikmetse örgüt üyesiyim.

- Sami Dinç: Sezer Öztürk transferiyle ilgili nitelikli dolandırıcılıkla suçlanıyorum. Sezer'in avukatıyım onla tabi görüşeceğim.

- Sami Dinç'in savunmasına geçildi.

- Bülent Uygun'un savunması sona erdi.

- Bülent Uygun: Ben oyuncuyla bunları konuşamam Ümit'e söyle bir araştırsın dedim. Hatta uyarın herkesi, böyle şeyler istemem duyarsam kafalarını kırarım hepsinin dedim.

- Bülent Uygun: Lokantada tuvalete gidiyoruz. Polis bize onu soruyor. Ali Kıratlı bana Trabzonspor 1 milyon verecekmiş dedi. Öyle bir şey olsa Trabzon doğumlu oyuncuya gelirdi teklif dedim.

Uygun: "10 Milyon Verseniz De İmzalamam"

- 1 saatlik aranın ardından savunmasına devam eden Bülent Uygun: "Para ile ilgili suç üstü imkanları varken polis film çekti, senaryoyu da Mehmet Berk yazdı."

- Bülent Uygun'un savunmasına devam ederken "namusum" dediği ve gözyaşlarına boğularak sözlerine devam edemediği iddia edildi. Duruşmaya 1 saat ara verildi.

- Bülent Uygun: Oyunu görünce soruları cevaplamayı bıraktım ve yanlış yapıyorsunuz dedim.

- Bülent Uygun: "Benim sözleşmemde dini söylemde bulunma diye madde vardı. Ben de '10 milyon verseniz imzalamam' dedim."

- Bülent Uygun: "Burada Mehmet Berk'in olmasını isterdim bu iftiraları sormak için. Fenerbahçe gibi 25 milyonun gönlunde taht kurmuş ve benim de eski oyuncusu olduğum takım için burada olmaktan gurur duyuyorum."

- Bülent Uygun'un savunmasına başlanıldı.

- Odyakmaz'ın avukatı Orhan Erdemli: "İddianamede suçlamaları ispat edecek tek delil gosterilememiştir. Tüm dosya kapsamında iddia edilen örgütten aldığı emir yoktur. Hiçbir örgüt lideri, örgü üyesine şike teklif eder mi? Örgüt hiyerarşisi, emir-komuta zinciri denilip, şike teklif edilmesi gibi birşey olur mu? İddianamede Odyakmaz, Sivasspor-Fenerbahçe maçında şike yapmakla suçlanıyor, ama ne örgüt hiyerarşisi ne de şike ile ilgili delil yok. Müvekkilm hem Sedat Peker örgütüne hem iddia edilen Aziz Yldırım örgütüne üye gösterilmeye çalışılmış.

Otyakmaz - Maçta 4-4 berabere kalsak bu kez Trabzonspor'dan teşvik aldın' derlerdi. Bu nedenle trabzon olayini anlattım.

Otyakmaz: Fenerbahçe, son 17 maçının 16'sını kazanmıştı. Biz ligde 15. sıradaydık. Elimizden geleni yaptık. O maçta Fenerbahçe'ye kök sktürdüğümüz için gurur duyduk.

- Duruşma kaldığı yerden devam ediyor.

- Duruşmaya ara verildi.

"Trabzonspor Teşvik Teklifi Yaptı"

- Otyakmaz: "Final maçı olduğu için bilet talebinden bunaldım. Sıkıldım, tapeler olması lazım ama yok. Yarı şaka yarı ciddi Bülent'e bilet paralarını yollayın dedim. Bu da şike parası oldu. Aziz Yılldırım beni arıyor. Kasıtlı olarak benim aradığım gösteriliyor. Biletler ile ilgili görüşmek istediğini söylüyor."

- Otyakmaz:"Hakim "Trabzonspor'un teşvik teklifi var mı?" diye sordu. Odyakmaz, "Var, ama Zeki Mazlum'la alakası yok. Zeki'nin geleceğini Fenerbahçeliler duydu, problem burda basladı. Ertesi gün Bülent İşcen geldi. 'Ya hayırdır, Trabzonsporlular gelmiş dedi. İki tarafa da aynı konuşmayı yaptım. Aksi ispatlanırsa hayatıma son veririm, bu kadar netim. Benim istediğim son maça kalmamasıydı, ama maalesef oldu. Trabzonlular, Fenerbahçe maçımız için oyuncularıma galip gelmeleri için bir milyon dolar teklif ettiler"

Otyakmaz: "Biz korakor oynayalım, Fenebrahçe'yi yenelim diye futbolcularımla konuştum. Bütün oyuncularıma sorabilirsiniz. Hakem hatası ve temiz olduğuna sonuna kadar inandığım Korcan kardeşimin hatasıyla yenildik. Bazı fanatik köşe yazarları var, insan onuruna gururuna bakmaz yalan yanlış yazarlar."

Mecnun Otyakmaz: "Her Kadıköylü gibi Fenerbahçe ile tanıştım ve iyi bir Fenerbahçeli oldum. Önceleri Sivas'la memleketle pek baglantım yoktu."

- Odyakmaz: "Onuru şerefi bana emanet edilmiş. Sivasspor'un maçını satmaktan yargılanıyorum. Önce şikeden bahsedildi, ama bugün karşımıza örgüt suçlaması var, onuru zedelenmiş insanlar var."

- Otyakmaz'ın savunmasına başlandı.

16:50 Duruşmaya kaldığı yerden devam edildi.

- Fenerbahçe Kulübü adına menajerlik yaptığı iddia edilen Ali Kıratlı ile Sivasspor eski yöneticisi Ahmet Çelebi savunmalarını yaptı. HABERE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

16:30 Duruşmaya ara verildi.

16:15 Bülent İbrahim İşçen'in ardından menajer Abdullah Başak'ın savunmasına geçildi.

"Mecnun Otyakmaz İle Görüşmem Bilet Ve Oturma Yerleri İle İlgili"

- Televizyonlarda sürekli Bucaspor maçında şike yemeği yediğim söylenmiş. Ben sürekli İzmir'e giderim. Üstelik masada da herkes Fenerbahçe'li. Aramızda Bucalı bile yok. Fotoğraf şike fotoğrafı gibi yayınlayıp beni ve ailemi rencide ettiler.

- Benim Mecnun Otyakmaz ile görüşmem bilet, oturma yerleri ile ilgilidir. İfademde de mevcuttur.

- Trabzon teşvik dedikoduları yayılmıştı. Başkanım bana "Ahmet Çelebi'yi tanıyorsun, konuş araştırsın" dedi ben de Ahmet Çelebi'ye gidip "Öğren araştır" dedi bu kadar.

- Kongreden bir gün sonra Hulusi Belgü gelip, benden araba aldı. Yani herkesle iyi geçinirim, kimseyi korkutmam. Maçlar için futbolcularla görüşmelerim yok.

- Aziz Başkan "Kongreye çocuklarını al gel" der, onlar benim gerçek çocuklarım. Sanki muhalefete adamlarla gitmişim gibi gösterilmiş.

- Fenerbahçe Altyapı Derneği'nin kurucu üyesiyim, kongrelere katılırım. Beni korkutucu güç yapmışlar.

- Ben denizcilik yapmaktayım. Aziz Yıldırım başkan olmadan önce de abi kardeş gibiydik.

- İddianamede suçlu gösteriliyorum ama ben beraat etmeme rağmen bu iddianameye yazılmamış. Benden menajer diye bahsediliyor.

- Kelebek Operasyonu ile ilgili Sedat Peker'in çetesine üye ve suçlu gibi gösteriliyorum. Ben ifade için gittim ve beraat ettim

15:45  Kıratlı'nın avukatının ardından menajer Bülent İbrahim İşçen'in, savunmasına geçildi.

15:30 Verilen aranın ardından Ali Kıratlı'nın avukatı savunmasına başladı.

15:15 Duruşmaya kısa süreli ara verildi.

Neden Bombamız Patladı Dedi?

- Savunmasını tamamlayan Ali Kıratlı tahliyesini talep etti.

- İddianamede yer alan aleyhimde olanları kabul etmiyorum, emniyet ifadem doğrudur. Benim Trabzonlular'a da çok iyiliğim vardır onları yazmamışlar

- Sivas'ın Konya maçından önce 'bombamız patladı' konusu ise şu; benim bilet organizatörü gibi resmimi çekmişler. Haber gazetelere servis edildi. Ben de ona dedim "bombamız patladı" diye, avukatım da size delilleri verecek. Basın beni malzeme yaptı. Ben popüler bir insan değilim mecburen ekrana çıkıp konuştum o yüzden bombam patladı dedim.

- Parayla Eskişehir'e gitti diyorlar. Elimde küçücük çanta, para olsa bunu polis tespit ederdi. Porche'yle kaçmışım, yok öyle birşey. 

"Savcının Vicdanı Nasıl El Veriyor?"

- Elimi kolumu sallaya sallaya Eskişehir'e gidiyorum. 7 ekip takip ediyormuş, devletin parasına yazık. Ben Bülent Uygun'un abisi konumunda bir insanım. Davetimize tabii ki icabet edilir. Bir lokantada umuma açık yerdeyiz, eşiyle geçimsizliği var. Bunları konuşuyoruz, fotoğraf çekiliyor."

- Trabzonspor maçında Trabzonlu yöneticinin oğlu Bülent Uygun'un evinde kaldı. Biz bunda artniyet aradık mı? Bunlar spor camiasinda olur.

- İstanbul Belediye-Bursaspor maçı ile ilgili 15 tapem var. O konuşmalarda Antep'te düğündeyim. Yusuf'la karşılaştık lobide. '31 Temmuz'da bir gece yapacağım, senin çevren geniş destek ol. Ben de sana saat alacağım' dedim. Bunlar spor camiasinda hep olur. Biz şu anda burada bile bunu yapıyoruz. 'Sen çıkarsan, ben çıkarsam saatini alırım' diye.

- İki gün sonra doğumgünüydü. İstanbul'a gelecekse sürpriz yapacaktım. Sercan serbest kalacaktı, konuştuk '3 milyon euroya belki kabul edilir' dedim. O da 'Rusya'ya gideceğim belki' dedi. Sercan'la ya da Metin'le yanyana gelmişliğimiz yok, savcının nasıl vicdanı elveriyor, 5-12 yıl istiyor?

"Ümit'e Kötülüğüm Olsa, Metris'te Aynı Yerde Mi Kalırım?"

- Konuştuğum futbolcular kendi Devler Ligi işim için. Bursaspor şampiyon olduğu sene Sercan Yıldırım benim yanımda oturdu, basın tehlikeli yakınlaşma yazdı. Aramızda abi kardeş ilişkisi var.

- Ümit Karan da arkadaşım. Onla da görüşürüm. Ümit'e bir kötülüğüm olsa Metris'te aynı yerde mi kalırım? Bülent Uygun'un Buca'nın Hollanda kampına bile gittim.

- Bülent Uygun 1996'dan beri , çok iyi arkadaşım. Türkiye'nin Mourinho'su derim. Bülent'in peşinden Anderlecht'e bile gittim. Eskişehirspor'dayken maçlarına gittim. Sanki bir tek Fenerbahça maçına gitmiş gibi gösterilmişim.

- Devler Ligi projesi aklıma geldi, Acun Ilıcalı'nın adamıyla bile görüştüm. Kıbrıs hakları boştaymış, Devler Ligi'nin. İlhan Ekşioğlu'ndan da sponsor olmasını istedim. Aldığım paralar da budur. Bunun için erken rezervasyon yapmak gerekiyordu. Ödediğim paralar budur. Buyurun bunlar da belgeleri. Türk dili ve edebiyatını iyi kullanamıyoruz diye bunlar başıma geliyor."

- Antalya kampındaydık. Bülent Uygun'la Olgun'un nazik bir dönemiydi. Onun için konuştum. Kıbrıs'ta sürekli organizasyon yaparım. Güzellik yarışması bile yaptım. 

"F.Bahçe'den Gelecek Paraya İhtiyacım Yok"

- Suçüstü yapsalardı ya. Takip ediyorlar, suçüstü yok. Bir transfer için para aldım, çalıştım olmadı, iade ettim. 'Niye transfer görüşüyorsun?' derseniz, 2007'ye bakın Brezilyalı oyuncu almak için yurt dışına bile gittim. Mehmet Topuz transferinde vardım.

- Öyle bir lanse edildi ki, şehrin her yerinde elimizde para, millete para dağıtıcısı olduk. Bütün tapelerde üzerimde para gözüküyor, evet para alıyorum bankaya yatırıyorum, gidiyorum Kıbrıs'a, takip ediyorlar.

- Popüler biri değilim. Fatih'liyim, üniversite terkim. Çocuklarım yüksek eğitimde okuyorlar, işim gücüm var. Fenerbahçe'den gelecek paraya ihtiyacım yok. Fenerbahçe babamdan bana miras kalmıştır. 97'de resmi üye oldum.

- Hayatımda ilk kez Emniyet'e girmeme rağmen 150 soruya tek tek cevap verdim. Ama fezleke ve iddianamede farklı. 4 gun ifade verdim, saati almadığımı söyledim. Ama bakın iddianamede aldı yazıyor.

- Sizin istediğiniz ifade şeklini anladım, o şekilde ifade vericem. Ümit Karan'la barda buluşuyoruz. İki polis bizi izlemiş, biz de meyve göndermişiz. Basın böyle yazdı. Allah her şeyi görüyor.

- Bana itirafçı olmam teklif edlidi, ben sadece doğruları itiraf ederim dedim.

14:05 Ahmet Çelebi'nin avukatının ardından menajer Ali Kıratlı'nın savunması başladı.

- Bir örgüt verdiği parayı geri alır mı? İstanbul belediye maçında İbrahim Akın'ın çelişkili ifadeleri var. Burada da güya Ahmet Çelebi para verecek. Ama Çelebi'nin kulübe girip çıkmışlığı ya da görüşmüşlüğü yok. Polisin operasyon hatası bizim üstümüze atılıyor.

- Müvekkilim Ahmet Çelebi'nin Mehmet Yıldız ile şike görüşmesi yoktur. Çanta olayı da kendi elbise çantası. Odaya çıkarken unutuyor, şoförü getiriyor.

13:30  Aranın ardından duruşmaya Ahmet Çelebi'nin avukatının savunmasıyla başlandı.

12:40 Duruşmaya 13.30'a kadar ara verildi.

"F.Bahçe Gol Atıyor Sevinemiyorum, Sivas Atıyor Sevinemiyorum"

- Mehmet Ekinci'nin "Abdullah Başak sizi arıyor, kadro veriyorsunuz. O da 'Mehmet Yıldız yok, ne güzel işte' diyor. Siz ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Çelebi, "Kadroları verdiğim telefon konuşmasını dinleyin, o zaman başka anlam, yazıya dökünce başka anlam çıkar" diyerek cevap verdi.

- Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin "F.Bahçe kongre üyesi ve Sivasspor yöneticisisiniz. Son maçta kimin kazanmasını istediniz?" sorusuna Çelebi, "Ne yapacağımı şaşırdım. Fenerbahçe gol atıyor sevinemiyorum. Sivasspor gol atıyor sevinemiyorum. En sonunda eve gittim" şeklinde cevap verdi.

- Aziz Yıldırım'a saygı duyarım ama bana emir vermesini gerektirecek bir konumda değiliz ki. 

- Bana söylendiği saniyede Mecnun Başkan'a bu teşvik girişiminden bahsettim. Çünkü böyle şeylere karşıdır. Sivas'a gittiğimde bu konuda sohbet ettim. Mehmet Yıldız'a birşey teklif etsem, yarın öbür gün bunu yapmasını nasıl engellerim?"

- Sivasspor'un yöneticisiyim. Zaten Sivas'a gideceğim. Gitmişken Trabzonspor'un teşvik girişimi var mı, bakmak için 2 gün öncesi gittim. Mecnun Başkan'la da Sivas'ta 'Bu teşvik girişimleri Trabzon tarafından var mı?' diye konuştum.

"Trabzonspor'un Teşvik Verebileceğini Duydum"

- Tapelerde Bülent İşcan'la Trabzonspor-Sivasspor maçıyla ilgili konuşmalarımız var. Trabzonspor'un teşvik verebileceğini duydum. 'Önceden git konuya hakim ol. Buna izin verirsek, Aziz Başkan bizi affetmez' dedi.

- Başka bir kişiye söylediğim '200 bin TL'yi Mehmet Yıldız'a yoruyorlar. Neye dayanarak, ne tape var, ne birşey? Nasıl olmuş, bu nasıl?

- Sivas'a düğüne gittim ve Mehmet Yıldız telefonla aradı. Ayaküstü 2-3 dakika görüştük. Yanımızda diğer futbolcular da vardı. Mehmet Yıldız, 'Maçta oynamayacağım, hoca ile anlaşamıyorum' dedi. Oteldeki kameralar incelensin, 3 dakika olduğu görülürdü. Neden kamera kayıtları alınmadı?"

- Kesinlikle somut delil yok. İlhan Bey'in '3 koldan çalışıyorum' lafı şikeye yorulmuş. Bundan başka bir şey yok.

- Fenerbahçe, İstanbul Belediye'yi yenemiyorsa; zaten şampiyon olmasın. Böyle saçma şey olur mu? Takip edenler sürekli kurgulamış. Elimde poşet bile yokken; nasıl para vermişim?

11:45 Yusuf Turanlı ve avukatının ardından Sivasspor Yöneticisi Ahmet Çelebi'nin savunmasına geçildi.

 - Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Ben hayırlı kararlar alabiliriz demedim; sağlıklı kararlar alabiliriz dedim" şeklinde bir açıklama yaptı. 

"İskender Ve İbrahim Gol Attı"

- Turanlı'nın avukatı savunma sırasında "Müvekkilimle ilgili Korcan, İbrahim Akın vs. hep tahliye edildi. Tape dışında maddi delil yok. "Maçlar izlense, bahsi geçen futbolcuların yüksek performans gösterdiği görülür. Transfer görüşmeleri her zaman yapılır" dedi.

11:40 İbrahim Akın'ın menajeri Yusuf Turanlı savunmasını tamamladı.

- Yusuf Turanlı, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin 'Hangi takımı tutuyorsunuz ve hangi kulübün kongre üyesisiniz?' sorularına cevap vermedi.

- Tapelerde yer alan 'Kaleye gitmiyor Fener' lafım bir futbol terimidir. Böyle konuşuruz. Biz metrelerle konuşmayız ki.

- İki Beşiktas-İstanbul Belediye maçında da İskender gol attı. Birinde İbrahim Akın attı. Sağolsunlar lehime tapede koymuşlar. İlk devre maçını konuşmamıza 'şike' denmiş.

- Korcan ile 17.05 tarihli görüşmemden önce Tayfur Havutçu beni arıyor; 'Yedek kaleci Hakan gönderilecek, Korcan'ı istiyorum' diyor. Besiktaş'a da gitse, Sivas'ta da kalsa ücreti artacaktı. Görüşmeler bunlarla ilgili.

- Futbolcular araba arıyor, birçok galeriyle görüşüyor. Ben de banka kredilerine kadar yardımcı olurum. Ayrıca Maç kadroları TV'de dahi veriliyor, benim söylemem garip değil ki.

- Ümit Aydın'la görüştüm. Abdullah Başak istedi. Melih Gökçek'in çok prim ödeyeceğini araştırmamı istedi. Görüşmelerde yanımızda insanlar da vardı. Bunların hepsini tanık olarak istiyorum.

- Uğur Uçar'ı tanımam. Turgut Doğan Şahin'le ilgili tek mesajım var. Onun forvet oynadığını yazıyorum, o kadar.

"İbrahim Akın'a Verilen Torbada..."

- İbrahim Akın'ın hocaya gittiği iddiaları ile ilgili olarak Turanlı, "Benim bilgim yok. Konuşmalarımız sattığı evle ilgili. Sattığım evi tekrar satmamı istiyor. Ben evi 110 bin euroya sattım" dedi.

- Turanlı İbrahim Akın'a verildiği iddia edilen 100 bin dolarla ilgili olarak, "İbrahim Akın'a daire sattım ve sözleşmeyi annesi ile yaptım. Annesi tanık olarak dinlenebilir. İbrahim Akın'a verilen torbada İbrahim Toraman'ın forması vardı, para yoktu. Tanık olarak dinlensin" dedi. Turanlı bu belgeyi de mahkemeye sundu.

- "Kıbrıs'a sık sık giderim, maçtan iki gün önce de gitmiştim. Casino'da para kazanıldı, kaybebildi" diyen Turanlı, belgeleri mahkeme heyetine sundu.

- Şike aracısı olmadım. İstanbul Belediye-Beşiktaş maçı önemliydi, Fenerbahçe değil.

10:50 Aranın ardından menajer Yusuf Turanlı savunmasına başladı.

10:30 Duruşmaya kısa süreli ara verildi.

"Emniyette Darp Edildim"

- Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Tamer Yelkovan'a, "Başkan sana 'şike yapacağız para ver' dese verir misin? Vermeme gibi bir durumun var mı?" diye sordu. Yelkovan da, "Yönetimden karar çıkmadan para ödeyemem." cevabını verdi.

- 'Ayşe tatile çıksın' olayını bana emniyette darp ederek sordular ama bilmiyorum. Emniyet Müdürü "O zaman tapeleri mi yanlış yazdınız?" diye sordu. Benimle bu görüşmeyi yapan müdürün ağır küfür ve darbına maruz kaldım.

10:00 Tamer Yelkovan savunmasını tamamladı ve suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

09:55 Fenerbahçe'nin muhasebe müdürü Tamer Yelkovan, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'ye emniyette darp edildiğini söyledi. Ekinci ise, Yelkovan'a "Üzülüyorum. Avukatınız var. Neden şikeyette bulunmadınız?" şeklinde bir soru yöneltti. Yelkovan bu soruya, "Böyle olaylar başıma ilk kez geliyor" diyerek cevap verdi.

09:35 Duruşma Fenerbahçe Muhasebe Müdürdü Tamer Yelkovan, savunmasına başladı.

Yoğun Güvenlik

Duruşma nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı'nın içi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salona, önceki günlerde olduğu gibi sadece ana bloktan giriş sağlandı. Salona geçiş yapılan diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durması engellendi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları