loading
close
SON DAKİKALAR

Tarihi duruşma devam ediyor

Tarihi duruşma devam ediyor
Tarih: 29.05.2012 - 13:26
Kategori: Spor

Aziz Yıldırım ve Sadri Şener diyalogları...

Yıldırım'ın da bulunduğu 9'u tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 16. duruşması görülmeye başlandı. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in bulunduğu 9 tutuklu sanık katıldı.

TUTUKSUZ SANIKLAR KATILDI
Tutuksuz sanıklardan Bülent Uygun, Göksel Gümüşdağ, Şekip Mosturoğlu, Nevzat Şakar, Mecnun Odyakmaz, Serdar Kulbilge, Hikmet Karaman, Halil Ünal, Korcan Çelikay, Tamer Yelkovan, İskender Alın, Ümit Karan, Ahmet Ateş, İbrahim Akın, Serdar Kulbilge, Mehmet Yıldız, İlhan Çelikay, Samet Güzel, Cemil Turan, Abdullah Başak, Gökçek Wederson'un da aralarında bulunduğu 71 tutuksuz sanık duruşmada hazır bulundu.


YOKLAMA YAPILDI
Sanıkların ve avukatların salona alınmasının ardından ilk olarak yoklama yapıldı ve duruşmaya gelen sanıklar tespit edildi. Salona, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar ve tutuklu sanıkların yakınları alındı. Öte yandan salonun dolu olması nedeniyle duruşmaya sadece ajans muhabirleri alındı.
Sayfa sürekli güncellenmektedir...


- Sadri Şener'in ardından Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar tanık olarak dinleniyor...

- Daha sonra söz alan Şener'in avukatı, müvekkiline iddianamedeki suçlamalarla ilgili sorular sorulmasını istedi.

"HAKEM PROBLEMİNİ HER YERDE SÖYLÜYORUZ"
- Bir avukat Sadri Şener'in hakemlere ilişkin bir telefon tapesini okudu. "Bu görüşmede hakem ataması yaptığınız görülüyor" denilmesi üzerine Şener, "Hakemlerle ilgili her türlü problemi her mekanda söylüyoruz. Bu gayet doğaldır" diye konuştu.

''AZİZ DİNLETİYOR' LAFI ESPRİ''
- Şener, "Fenerbahçe'yi yeneceğiz dedi Melih Gökçek. Ben de inşallah dedim. Bu konuda espri yapıyorlar benimle Fenerbahçeli olduğu için. 'Aziz dinletiyor' lafı da espriden ibaret" dedi.

YILDIRIM'DAN ŞENER'İ GÜLDÜREN ESPRİ
- Sadri Şener'in bir soru üzerine, "Biz stada 15 trilyon harcadık. Devletten para tabi ki alacağız. O stat devletin stadı. Bizim değil. Çevresini de süsleyeceğiz..." demesi üzerine Aziz Yıldırım, " Bu süsleme de bizim tarla gibi" dedi. Aziz Yıldırım'ın bu sözleri üzerine Şener ve salondakiler güldü.

"HAKEM ATAMIŞIM DİYE YARGILANIYORUM"
- Aziz Yıldırım, Şener'e, "Atanmış hakemi değiştirmişsiniz. Oflu maçında" diye söyleyince, Şener de, "Ben oflu başkanı değilim. Ben Trabzonspor başkanıyım" diye yanıt verdi. Aziz Yıldırım, "Öyle yazılıyor. Beni hakem atamışım diye yargılıyorlar. O yüzden söyledim" dedi.

MAHKEME BAŞKANINDAN İTİRAZ
- Yıldırım'ın bu sözlerine itiraz eden Mahkeme Başkanı, "Poşudan dolayı kimseye 11 yıl verilmez. Teröristleri savunma pozisyonuna gelmeyin. O poşu değil. Yüzünü kapatıp, eylem yapmışsın. Başka mahkemelerin verdiği kararları tartışmayalım burada" diye konuştu.

- İddianamede bazı kendi lehine tapelerin konulmadığını belirten Aziz Yıldırım, Mahkeme Başkanı'nın bu konudaki itirazı üzerine, "Poşu olayı oluyor 11 yıl, yumurta atılıyor 5 yıl ceza veriliyor. Başkalarının siyaset ile tapesi var. Ama biz siyaseti buluşturmadık. Ben 11 aydır yatıyorum" dedi.

MAHKEME ARACILIĞIYLA İLK YILDIRIM ŞENER DİYALOĞU
- Aziz Yıldırım, "Ben silahlı örgütün başı olmak ve şike yapmak gibi suçlanıyorum. Gabriç ile ilgili daha önce bir konuşmalar olmuş gibi. Bu şike ile ilgili değil. Bizim en ufak bir hadise şike olarak önümüze geliyor. Manisa - Trabzonspor maçı öncesi benim 500 bin Dolar gönderdiğimi, 1995 yılında Aziz Yıldırım 92 trilyonluk ihalesini kendisine verdi mi? Ben yardım etmedim mi? Bedel almadan kendisine yardım ettim" dedi. Şener ise, "Evet doğrudur. Ben etmez demedim zaten" derken Aziz Yıldırım, "Ben herkese yardım edebiliyorum karşılıksız" diye yanıt verdi.

"GABRIC OLAYI ŞUBAT AYINDA BAŞLADI"
- Sadri Şener, "Sivas maçı ile ilgili bizim stadın sorumlusu Zeki Mazlum beni arıyor. Beni her zaman maç zamanı arar. Biz ona ödeme yaparız. Bu görüşmeden sonra da ödeme yaptık" diye konuştu.,

- Sadri Şener, "Sivas maçı ile ilgili bizim stadın sorumlusu Zeki Mazlum beni arıyor. Beni her zaman maç zamanı arar. Biz ona ödeme yaparız. Bu görüşmeden sonra da ödeme yaptık" diye konuştu.

- Şener, "Ankaragücü-Fenerbahçe maçı ile ilgili bir teşvik konusu yok. Telefonda konuştuğum iki kişi de Fenerbahçeli... Gabriç olayı Şubat ayında başlayan bir olay. Biz de başka bir oyuncuyu istemiştik" dedi.

- Davanın 16. duruşması verilen aranın ardından tekrar başladı. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in ifadesine başlandı.

YILDIRIM VE ŞENER ARADA DA KONUŞMADI
Aziz Yıldırım ile Sadri Şener verilen arada da konuşmadı. Şener, dışarıda Nevzat Şakar ve avukatları ile ayakta sohbet etti. Verilen aranın ardından tutuksuz sanıklar koridora çıktı.

ÖZAYDINLI YILDIRIM'LA KONUŞURKEN ELİYLE AĞIZINI KAPATTI
Tayfur'un ardından Fenerbahçeli eski yönetici Murat Özaydınlı, Aziz Yıldırım'ın yanına gitti. Yıldırım'ın yanına oturan Özaydınlı'nın bir süre ağzını eliyle kapatarak bir şeyler anlattığı görüldü. Aziz Yıldırım'ın ise elleriyle parmaklarını tek tek sayarar Özaydınlı'ya yanıt vermesi dikkat çekti.

YILDIRIM-HAVUTÇU SOHBETİ
İçeride tutuklu sanıklar ile yakınları sohbet etti. Aziz Yıldırım ile duruşmaya sonradan gelen Beşiktaş'ın eski teknik direktörü bir süre sohbet etti. Tayfur Havutçu, Aziz Yıldırım'ın yanına giderek bir süre ayakta sohbet etti.

- İskender, savcılık veya emniyette konuya ilişkin ifade vermediğini belirtti. Duruşmaya ara verildi.

TANIK İSKENDER: "YUSUF TURHANLI'YI BİZ ÇAĞIRDIK. ŞİKE KONUŞULMADI"
- Tanık İskender, şike ile ilgili bilgisinin olmadığını, basından bildiğini belirtti. Tanık İskender ifadesinde, "Ben, Korcan, İlhan ve Yusuf ile bir yerde oturup sohbet ettik. Ben gittikten sonra yine onlar oturmaya devam etti. Benim yanımda şike ilgili bir şey konuşulmadı. Ben Korcan'ı yetiştiren hocayım. Biz otururken Yusuf'u (Yusuf Turhanlı) ben aradım. Biz çağırdık Yusuf'u" dedi.

- Eskişehir Kulübü Başkanı Halil Ünal'ın ardından yine bir tanık Zafer Demiray dinlenildi. Demiray'ın çok kısa süren ifadesinin ardından Ufuk İskender'in de tanık olarak ifadesine başvuruldu.

"ŞİKE VEYA TEŞVİK BEDELİ GELDİ Mİ?"
- Başkan Halil Ünal, Zeki Mazlum'un Fenerbahçe-Eskişehirspor maçı öncesi ise kulübe geldiği yönünde bir bilgisinin olmadığını belirtti.

- Ekşioğlu'nun ardından Aziz Yıldırım, Ünal'a soru sordu. Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe-Eskişehirspor, Eskişehirspor-Trabzonspor maçları ile ilgili bizden veya başka bir yerden size teşvik veya şike bedeli geldi mi? Bu konuda bir duyumunuz var mı?" sorusunu yöneltti. Tanık Ünal, bu soruya "Asla" diye yanıt verdi. Ardından Yıldırım, "Zeki Mazlum sizle Trabzonspor-Eskişehirspor maçı öncesi görüştü mü?" sorunu yöneltti. Tanık Ünal bu soraya da, "Zeki Mazlum, Trabzonspor-Eskişehirspor maçı ile ilgili maç saatine yakın bizden bilet istedi. 10 tane misafiri vardı" diye yanıt verdi.
- Sanık İlhan Ekşioğlu, tanık Ünal'a soru sordu. Ekşioğlu, "20 Mayıs'ta biz resterontta konuştuk. Burada yaptığımız transfer görüşmesi Sezer Öztürk ile ilgiliydi. Aynı zamanda başka birini daha sorduk. Kimi sorduk size?" sorusuna yönelik, Ünal, "Alper Potuk'u sordunuz. Onu istediniz" dedi.

ÜNAL: "ŞİKE HAKKINDA BİLGİM YOK"
- 2011-2012 sezonunda Sezer Öztürk ile Fenerbahçe'nin ilgilendiğinden haberdar olduğunu belirten Ünal, "O transferi sadece Fenerbahçe yapmak istemedi. Sezer'i bütün takımlar almak istedi. Ben transfer görüşmelerinden haberdardım. Gizli saklı görüşme söz konusu olamaz. Beşiktaş da ilgilendi, ama oyuncu Fenerbahçe'yi istedi. Benim de oyuncu tercihini göz önünde bulundurmam lazım. Bizden gizli görüşülme olmaz. Kaldı ki Aziz Yıldırım da ağabeyimiz, tanıdığımız biri" dedi.
- Duruşmada ilk olarak Eskişehirspor Kulübü Halil Ünal tanık olarak dinlendi.

- Yoklamanın ardından tarihi duruşma başladı.

ŞENER ÖNCE İZLEYİCİLERİN BÖLÜMÜNE OTURDU
Duruşmaya, tutuksuz sanık Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ilk kez katıldı. Şener, salona girdiğinde sanıkların oturduğu yere değil, izleyicilerin yerine oturdu. Şener'in hemen yanına da Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar oturdu. İkili daha sonra avukatlarının uyarısı ile sanıkların oturduğu bölüme geçti.

GÜMÜŞDAĞ İLE SOHBET ETTİ
Şener, bir süre Göksel Gümüşdağ ile ayaküstü sohbet etti. Şike iddialarının gündeme geldiğinden beri birbirlerine karşı ağır suçlamalar yönelten Yıldırım ve Şener, aylar sonra ilk kez karşı karşıya geldi. Tutuklu sanıklarla birlikte içeri giren Aziz Yıldırım ile Şener, selamlaşmadan yerine oturdu. Aziz Yıldırım, en önde otururken, Şener ise sanık bölümünde arka sıralarda oturdu.

GÜVENLİK ÖNLEMİ
Duruşma nedeniyle adliye çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Spor polisi, çevik kuvvet ve sivil polisler adliyeyi sıkı bir güvenlik çemberine aldı. Polis köpekleri de adliye çevresine yerleştirildi. Adliye içinde de duruşmanın yapılacağı salonun katında barikatı oluşturuldu. Öte yandan salonun dolu olması nedeniyle duruşmaya sadece ajans muhabirleri alındı.

AZİZ YILDIRIM'IN İTİRAZI REDDEDİLDİ
Tutuklu sanıklar arasında yer alan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatlarının iki hafta önce tutukluluğunun sona erdirilmesi için mahkemeye yaptığı itirazın dün reddedildiği ve "Dosya kapsamı ile delil durumu" dikkate alınarak Yıldırım'ın tutuklu yargılanmasının devamına karar verildiği açıklandı. Yıldırım'ın avukatları, Ceza Muhakemesi Kanunu çerçevesinde Yıldırım'ın tahliye edilmesi için yargılamayı yapan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe vermiş, bunun reddi üzerine bir üst mahkemeye, başvurmuştu. 17 Ağır Ceza Mahkemesi'nin bir başkan ve iki üyeden oluşan heyeti de Yıldırım'ın tutuklu yargılanmasına yapılan itirazı reddetti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları