loading
close
SON DAKİKALAR

Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda orman yangını

Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda orman yangını
Tarih: 11.08.2019 - 08:40
Kategori: Gündem

Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Behramlı köyü yakınlarındaki arazide yangın çıktı. Yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

Tarihi Gelibolu yarımadasında bulunan Eceabat ilçesine bağlı Behramlı Köyü'nde dün gece saat 22.30 sıralarında başlayan orman yangını tüm müdahalelere rağmen halen kontrol altına alınamadı. Rüzgarın da etkisiyle giderek büyüyen alevleri söndürmek için civar illerden de çok sayıda ekip yangın yerine takviye edildi.

Gece koşulları sebebiyle helikopterler ile müdahale edilememişti. Yangın söndürme çalışmalarına havanın aydınlanmasıyla birlikte kontrol altına alma çalışmaları kapsamında 10 yangın söndürme helikopteri de bölgede çalışmalara başladı. Bölgedeki yangın söndürme çalışmalarına helikopterlerin yanı sıra 40 araç, 100 arazöz, 15 dozer ve çok sayıda personel aralıksız olarak devam ediyor. Çanakkale'de deniz ulaşımını sağlayan Gestaş A.Ş. de feribotları ile ek seferler düzenleyerek çalışmalara destek verdi.

Behramlı köyü yakınındaki Şahindere Şehitliğini de tehdit eden alevlerin önüne ekipler adeta set çekti. Alevlerin şehitliğe ulaşmasını da önledi. Ancak yerden yapılan müdahaleler sabaha kadar kuvvetli esen poyraz nedeniyle yangını kontrol altına almak için yeterli olmadı. 100-150 hektar arası bir alanı tehdit eden yangını kontrol altına alabilmek için havadan yapılacak müdahale için günün aydınlanması beklendi. Havanın aydınlanmasıyla beraber çok sayıda helikopter bölgeye gelerek, yangına havadan müdahale etti.

Vali Tavlı da bölgeye geldi

Öte yandan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, bölgede bulunarak sabaha kadar çalışmaları yönetti.

Çanakkale Belediye Başkanı: Alevler henüz yerleşim yerleri için tehlike oluşturmuyor

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökan, Yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğünü ancak henüz yerleşim yerleri için ciddi bir risk teşkil etmediğini söyledi.

Pakdemirli: Yangın iki hatta başladı, tek hat üzerinde devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, çok büyük bir yangın değil ama söndürme çalışmaları sürüyor dedi. 250 kişilik ekip, 40 araç ve 100 arazözle müdahale ediliyor, sabahta havadan müdahale başlayacak dedi.

Başkan Gökhan: Yangın kontrol altına alındı

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Twitter hesabından yaptığı açıklamayla yangının sabah saatlerinde kontrol altına alındığını duyurdu.

Gökhan, "Tarihi #Gelibolu Yarımadası'ndaki Behramlı köyü yakınlarında dün 22.30 civarı çıkan orman yangını günün ilk ışıkları ile kontrol altına alındı. Bölge halkına geçmiş olsun diyor, canla başla mücadele eden tüm orman ve belediye ekiplerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Kaynak : Ajanslar-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları