loading
close
SON DAKİKALAR

Tarihi 'Seçim Hilesi Davası'

Tarihi 'Seçim Hilesi Davası'
Tarih: 12.02.2012 - 09:42
Kategori: Özel Haberler

Beylikdüzü'nde 'Seçim Hilesi Davası'nın 3. duruşması 30 Kasım Çarşamba günü saat 10:00 da

Cumhuriyet tarihinde bir ilk olan “Seçim Hilesi Davası” devam ediyor.

Kamuoyuna ve basına davet;

Malumunuz olduğu üzere 2009 yerel seçimlerinde Beylikdüzü İlçesinde CHP seçimleri 320 oyla kaybetmiş, AKP kazanmıştı. CHP adayı Prof. Dr. Vecdet Öz ve CHP ilçe Başkanı Yücel Aslıoğlu’nun seçimlerde hile yapıldı iddiası ortalığı bir anda karıştırmış, seçim kurulu önünde binlerce partili eylem yapmış ve olay yargıya intikal etmişti. Büyükçekmece Adliyesi 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam eden bu tarihi davanın 3. Duruşması 30 Kasım Çarşamba günü saat 10:00 da yapılacaktır.
   
2008 senesinde AKP’li Belediyenin yolsuzluk ve rant faaliyetleri hakkında Jandarma tarafından yapılan teknik takip neticesinde 300 sayfalık bir fezleke hazırlanarak, dönemin AKP’li belediye başkanı tutuklanmıştı. Profesör Dr Vecdet Öz seçimlerde yapılan hilenin de rantı devam ettirebilmek için aynı çete tarafından işlenmiş bir suç olduğunu iddia ederek 300 sayfalık fezlekede yer alan telefon dinleme kayıtlarını delil olarak göstermişti. Ayrıca 1 Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın da bu çete davasının içinde görülmesi gerektiğini belirterek birleştirme talebinde bulunmuştu.

Geçtiğimiz günlerde çete suçuna ilişkin dava Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesine açılmak üzere gönderildi ve bu mahkeme savcılığı da tekrar gördüğü lüzum üzerine dosyayı dava açılma talebiyle eski DGM ve yeni adıyla Beşiktaş’ta bulunan Özel Yetkili Mahkemeye gönderdi.


Prof. Dr. Vecdet Öz

Prof Dr Vecdet Öz, Yücel Aslıoğlu ve Avukatları Ethem Baykal bu duruşmada 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmekte olan davanın Özel Yetkili Mahkeme de görülecek olan çete davasıyla birleştirilmesini talep edecekler ve haksız yolla ele geçirilen belediye başkanlığının iadesini talebinde bulunacaklardır.

Bu önemli duruşmada ortaya konacak önemli gelişmelere şahitlik etmek ve gelecek seçimlere ışık tutacak olan bu tarihi davayı izlemeye basın mensupları ve duyarlı halkımız davet ediliyor.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları