loading
close
SON DAKİKALAR

Tarık Balyalı: AKP döneminde sadece 3 Halk Ekmek büfesi şehit yakınlarına verilmiş

Tarık Balyalı: AKP döneminde sadece 3 Halk Ekmek büfesi şehit yakınlarına verilmiş
Tarih: 15.01.2021 - 18:20
Kategori: Yerel

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, AKP döneminde 533 Halk Ekmek büfesinden sadece 3'ünün işletmesinin şehit yakınlarına, 21'inin ise engellilere ve yakınlarına verildiğini söyledi.

Ucuz ekmeğe ulaşmak isteyen yurttaşların Halk Ekmek büfeleri önünde uzun kuyruklar oluşturması sonrasında İBB yönetimi 142 yeni Halk Ekmek büfesi için teklif vermişti. Aylardır tartışma konusu olan ve AKP-MHP engeline takılan teklif dün İBB Meclisi'nden geçti.

AKP ve MHP'nin daha önce reddettiği teklif, yeni büfelerin şehit yakınlarına (eşi ve ikinci derece yakını), gazilere, yüzde 40 ve üzeri raporu olan engellilere, dul ve yetimlere verilmesi şartıyla oy birliğiyle kabul edildi.

CHP İBB Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, yaptığı konuşmada, AKP döneminde şehit yakınlarına sadece 3 büfe işletmesinin verildiğini söyledi.

Balyalı şunları kaydetti:
"AK Parti'yi anlıyorum. Geçtiğimiz dönemde sadece 3 şehit yakına Halk Ekmek büfesi verilmiş. 21 büfe de engelli ve yakınına verilmiş. 533 büfenin geri kalanı normal vatandaşlara verilmiş. Bize örgüt diyorlar da biz de onlara 'teşkilat üyelerine mi verdiniz' diyelim. Umarım öyle bir şey yoktur."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları