loading
close
SON DAKİKALAR

Tarım ve Orman Bakanlığı: İBB'nin mobil büfeler ile ekmek satışını yasaklayan bir genelge söz konusu değil

Tarım ve Orman Bakanlığı: İBB'nin mobil büfeler ile ekmek satışını yasaklayan bir genelge söz konusu değil
Tarih: 22.01.2021 - 08:53
Kategori: Gündem

Tarım ve Orman Bakanlığı, mobil araçlarda ve İBB’nin ekmek büfelerinde ekmek satışını yasakladığına ilişkin çıkan haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, dün pazarlar dışında seyyar ekmek satışını yasaklayan bir genelge yayınladı. Genelgeye göre, artık pazarlar dışında seyyar araçlar ve mobil araçlar ile manav, kasap ve sokaklarda ambalajsız veya ambalajlı ekmek, diğer ekmek çeşitleri ve pide satışı yapılamayacak.

İBB'nin mobil Halk Ekmek büfelerini engelleme amacı olarak yorumlanan ve sosyal medyada tepki çeken genelgeye ilişkin İBB Sözcüsü Murat Ongun, "Vatandaşlarımız endişe etmesin. Gerekirse ihtiyaç duyduğunuz ekmeği evinize teslim ederiz" dedi.

Tepkilerin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada "Sosyal medya mecralarında ve kimi basın yayın organlarında 'Tarım ve Orman Bakanlığı Mobil araçlarda ve İBB'nin ekmek büfelerinde ekmek satışını yasakladı' iddiası adı altında yapılan haberler ve paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın İBB'nin mobil büfeler ile ekmek satışını yasaklayan bir bildirimi/genelgesi söz konusu değildir" denildi.

Bakanlığın açıklaması şöyle:

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları