loading
close
SON DAKİKALAR

Tarım ve Orman İş Sendikası'ndan mevsimlik tarım işçilerine destek

Tarım ve Orman İş Sendikası'ndan mevsimlik tarım işçilerine destek
Tarih: 22.09.2018 - 09:42
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş'e bağlı Tarım Orman-İş Sendikası, Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde mevsimlik soğan toplayan tarım işçilerinin ve okula gidemeyen çocukların sorunlarına dikkat çekti.

Birleşik Kamu İş Genel Örgütlenme Sekreteri Hasan Kütük, Tarım Orman-İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Genel Eğitim Sekreteri Suat Özkolay ile birlikte göçmen tarım işçilerinin barınma, sağlık ve çalışma koşullarını görmek ve dinlemek için soğan tarlasına gittiler. Mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını yerinde gören Tarım Orman-İş, Şereflikoçhisar- Evren 8.km.’de bulunan işçilerin kurdukları çadırları ziyaret ederek çocuklara kitap, kırtasiye ve giyim yardımı yaptı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan gelen mevsimlik tarım işçileri,  Şereflikoçhisar- Evren mevkiinde ilkel çadırlarda sağlıksız koşullarda yaşamak zorunda kalıyor. Tarım işçileri, devletin Suriyelilere daha iyi koşullarda çalışma imkanı verdiklerini belirterek, “Devletin veya  tarlasında çalıştığımız ağaların sigortalarımızı yaptırmalarını bekliyoruz. Soğan tarlasında zor şartlarda çalışmak zorunda kalmaktayız. İnsani şartlarda çalışma olanakları istiyoruz. Suriyelilere verilen konteynır kentlerin benzerlerini bizler içinde yapılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları