loading
close
SON DAKİKALAR

Tarkan hakim karşısına çıktı

Tarkan hakim karşısına çıktı
Tarih: 12.02.2012 - 20:35
Kategori: Magazin

Tarkan: “Hayatın ve şöhretin zorluklarından dolayı bir dönem esrar maddesi kullandığımı kabul ediyorum"

Pop müzik sanatçısı Tarkan’ın da aralarında bulunduğu tutuksuz 17 sanık hakkında "uyuşturucu madde bulundurma, kullanma, satma ve satılmasına aracılık etme" suçlamalarıyla açılan davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Tarkan Tevetoğlu, Recep Aytek, Kubilay Keskin, Tarık Miras, Ömer Faruk Miras, Özlem Dinler Altun, Bekir Saçar, Abdülmelik Geniş, Mehmet Salih Geniş ile avukatları katıldı.

“HAYATIN VE ŞÖHRETİN ZORLUKLARINDAN DOLAYI BİR DÖNEM ESRAR MADDESİ KULLANDIM"

Duruşmadaki sakin tavırlarıyla dikkat çeken Tevetoğlu’nun siyah bir gömlek ve altına gri pantolon giydiği görüldü. Tarkan’ın adliyeye sabah erken saatlerde basının alınmadığı VİP otoparkından girdiği öğrenildi. Savunması alınan Tarkan Tevetoğlu, emniyet ve savcılıktaki ifadesini tekrarladığını ifade eden ederek, “Sanatçıyım. Hayatın ve şöhretin zorluklarından dolayı bir dönem esrar maddesi kullandığımı kabul ediyorum. Operasyondan sonra kullanmadım. Pişmanım" dedi.


“UYUŞTURUCUYA PARA ÖDEMEDİM"

Mahkeme Başkanı Serap Durmaz ’nın “Sana uyuşturucuyu getiren kimdi? Bize onu söyle" sorusu üzerine Tevetoğlu, "Murat Erdoğan’dan temin ettim. Esrarı parasız aldım. Hiçbir bedel ödemedim" diye konuştu.

“EVİMDE BULUNAN ESRARI POLİSE KENDİM VERDİM"

Sanıklardan Murat Erdoğan’la uzun yıllardan beri arkadaş olduğunu belirten Tevetoğlu, "Diğer sanıkar Ömer Faruk Miras, Tarık Miras ve Gökhan Yüzbaşıoğlu’nu sosyal çevrem nedeniyle tanırım" ifadesini kullandı. Mahkeme Başkanı Durmaz’ın Tarkan’ın evinde ele geçirilen uyuşturucu maddesini sorması üzerine, “Evimde yapılan aramada küçük bir miktar esrar ele geçt. Onu da polise kendim verdim" yanıtını verdi.

Tarkan’ın savunmasının alınmasının ardından tutuksuz diğer sanıkların savunmasının alınmasına geçildi. Tutuksuz sanık Ömer Faruk Miras savunmasında, Etiler'de yolda giderken sanıklardan Vedat Aysel'in kayınpederi olarak bildiği Adnan Recep Önsöz'e rastladığını, kendisinden bir içimlik uyuşturucu madde istediğini, Önsöz'ün kendisine bir poşet uzattığını, bu poşeti kabul etmediğini bu sırada polisin baskın yaptığını belirtti. Sanık Tarık Miras, mahkemeye verdiği ifadesinde, operasyon yapıldığı zaman evde oturduğunu ve televizyon izlediğini, evinde yapılan aramalarda mutfakta bozuk bir terazinin ve küçük naylon poşetlerin bulunduğunu, bu malzemelerin evinde olduğunu bilmediğini, poşetlerin ve terazinin temizliğe gelen kadına ait olabileceğini savundu.

TARKAN’DAN VARESTE TUTULMA TALEBİ

Sanıklarda Tarkan Tevetoğlu'nun avukatı Günser Dede, dosyanın çok sanıklı olduğunu, yargılamanın ne zaman sonuçlanacağının belli olmadığını söyleyerek, "Müvekkilim sanatçıdır. Bu nedenle müvekkilim yönünden dosyanın ayrılmasını istiyoruz. Mümkün olmadığı takdirde duruşmalardan vareste tutulmasını talep ediyoruz" diye konuştu. Diğer sanık avukatları da müvekkillerinin duruşmalardan vareste tutulmalarını talep etti.

TARKAN DURUŞMALARDAN VARESTE TUTULDU

Mahkeme heyeti, savunması alınan sanıkların duruşmalardan vareste tutulmalarına, sanıklardan Tarkan Tevetoğlu'nun avukatlarının dosyanın ayrılması talebinin yargılamanın geldiği aşama ve dosya kapsamına göre reddine karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelenirken Tarkan adliyeye geldiği gibi basın mensuplarına görüntü vermeden ayrıldı.

AVUKATTAN YAZILI AÇIKLAMA

Duruşma sonrasında basın mensuplarına yazılı bir açıklama yapan Tevetoğlu'nun avukatı Yunus Egemenoğlu, müvekkilinin çok önceden planlanmış konseri nedeniyle ilk duruşmaya gelemediğini, soruşturmanın ilk gününden bu yana hukuka olan saygılarından dolayı yargılamayı etkilememek adına şimdilik bir yorum yapmayacaklarını ve yargılamanın sonunda müvekkilinin samimi beyan ve savunmaları doğrultusudna nihai kararın verileceğini belirtti.

TARKAN’IN 2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Evinde esrar maddesi ile yakalanan şarkıcı Tarkan hakkındaki ilk soruşturmaya Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bakmıştı. Özel yetkili savcılığın görevsizlik kararıyla İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na göndermesinin ardından 17 sanık hakkında iddianame düzenlenmişti. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi de suçun örgütlü olarak işlenmiş olduğu gerekçesiyle dosyayı Özel Yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti. Dosyayı inceleyen İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi de suçun “iştirak halinde bireysel suç" olduğunu bildirerek görevsizlik kararı vermişti. Mahkemeler arasındaki uyuşmazlığın çözümlenmesi için dosya Yargıtay’a gönderilmişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, 9 ay sonra davanın İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine karar vermişti. Tarkan’ın, "Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçundan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları