loading
close
SON DAKİKALAR

Taş Ocakları tehdit etmeye ediyor!

Taş Ocakları tehdit etmeye ediyor!
Tarih: 13.02.2012 - 09:59
Kategori: Özel Haberler

CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri hazırladığı önerge ile Sultangazi İlçesinde halkın sağlığını tehdit eden taş ocakları işletmesini İstanbul İl Genel Meclisinin gündemine getirildi.

Taş Ocakları İşletmelerinin İnsan sağlığına, çevreye ve Orman alanlarına ciddi anlamda zararları olduğunu, sorunun defalarca gündeme getirilmesine rağmen olumlu adımların atılmadığını hazırladıkları yazılı önerge ile dile getiren CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri, “İstanbul İl Sağlık Kurumu yetkililerini uyarıyoruz, bölgede oksijen ölçümü ve sağlık taraması gerçekleştirilsin” serzenişinde bulundular.

Taş Ocakları İşletmeleri halkın sağlığını tehdit etmeye devam ediyor!
İstanbul İl Genel Meclisi’nin 2011 yılı Eylül ayı toplantılarında Sultangazi İlçesinden seçilen CHP İstanbul İl Genel Meclis Üyeleri Sait Çoşkunoğlu ve Biyamin Göktaş imzaları ile Meclis Başkanlığına verilen” Taş ocakları ve İletmeleri hakkında” konulu yazılı önerge oy birliği ile İnsan Hakları Komisyonu’na havale edildi. Sultangazi İlçesi Cebeci Mahallesinde yaşayan vatandaşların sağlığını tehdit eden ve yerleşim alanlarına oldukça yakın olan Taş Ocakları İşletmelerinin bölgede yaşayan insanlara vermiş olduğu zararların incelenmesi istenen yazılı önerge İstanbul İl Genel Meclisi İnsan Hakları Komisyonu Üyelerince gerekli çalışmalar ve incelemeler yapılacak, gerekli yaptırımlar uygulanacak.
CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Sait Coşkunoğlu, Sultangazi sınırları içerisinde yer alan taş ocakları ile ilgili hazırladığı önergesi ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 
 


“İstanbul İl Sağlık Kurumu yetkililerini uyarıyoruz, bölgede oksijen ölçümü ve sağlık taraması gerçekleştirin”
 
“Uzun yıllardan beri Cebeci taş ocakları faaliyetlerine devam etmektedir. Buralarda yapılan mıcır imalatının son dönemlerde özellikle gece 12’den sonra yapıldığını, bizlere gelen şikayet ve talep üzerine gece geç saatlerde bu bölgede inceleme gerçekleştirerek şahit olduk. Gece bu taş ocaklarını incelediğimizde, taş ocaklarının bir çöl ülkesinden farkı olmadığını gördük. Yaz aylarında 35 derece sıcaklığında o bölgede yaşayan vatandaşların tozdan dolayı camlarını açmadıkları görülmektedir. Bu bölgede ikamet edene vatandaşların bronşit ve astım hastalığına yakalandığı hekimler tarafından tespit edilmiştir. İl Sağlık Kurumu yetkililerini bu konuda göreve davet ediyor ve gece 12’den sonra oksijen ölçümü yapmalarını talep ediyoruz. Bu bölgede dinamit patlatılması sonucu birçok binanın çatladığı tespit edilmiş ve binaların 5 şiddetinde sarsıntıyla karşı karşıya kaldığı görülmektedir. İmalat sahipleri bununla yetinmeyip bu alan içerisinde sürekli hafriyat dökümleri yapmaktadırlar”
 

             

”Orman alanlarına ciddi anlamda zarar veren taş ocakları sorunu defalarca gündeme getirildi, olumlu adımlar halen atılmadı”
 
“Taş ocakları kuzeyinde bulunan orman bölgesine ciddi bir şekilde zarar vermektedir. Bu bölgede yere alan taş ocaklarının bulunduğu alanlar binlerce şahısların hisselerinin bulunduğu müşterek mülkiyet alan içerisindedir. Birçok Belediye Başkanın ve iktidarların tüm şikâyetlerine rağmen bu yaraya merhem olunamamış ve konu birçok defa gündeme gelmesine rağmen henüz olumlu bir adım atılmamıştır. CHP olarak sürekli bu konu ile yakından ilgileniyoruz. İstanbul Milletvekilimiz Sayın Aydın Ayaydın TBMM’ye, İl Genel Meclis Üyeleri olarak bizlerde konuyu İl Genel Meclisine taşıdık, soruna çözüm bulunsun istiyoruz”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları