loading
close
SON DAKİKALAR

Taşeron İşçilerden CHP'ye Ziyaret

Taşeron İşçilerden CHP'ye Ziyaret
Tarih: 05.03.2012 - 17:29
Kategori: Sendika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Türkiye genelinde21 ilde faaliyet yürüten 'Taşeron İşçi Dernekleri Platformu' na mensup işçi temsilcilerini kabul ederek görüştü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya CHP olarak kamuda çalışan taşeron işçilerin sorunlarını yakından izlediklerini, bu konuda hazırlıklı ve kararlı olduklarını belirterek İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamasını örnek gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Türkiye genelinde21 ilde faaliyet yürüten “ Taşeron İşçi Dernekleri Platformu” na mensup işçi temsilcilerini kabul ederek görüştü. 

Platform sözcüsü Adem Kuru sorunlarını içeren bir dosyayı Akkaya’ya verirken, “ Hükümet sorunlarımıza karşı duyarsız kalmaktadır. Meclis zemininde sorunlarımızın takipçisi olmanızı istiyoruz. Biz de aynı kurumda çalışan sendikalı arkadaşlarımız gibi grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı istiyoruz. Kaderimizin bir kişinin dudakları arasında değil, hukuka bağlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Sivil Toplum Örgütleri ve Sendikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da, CHP olarak kamuda çalışan taşeron işçilerin sorunlarını yakından izlediklerini, bu konuda hazırlıklı ve kararlı olduklarını söyleyerek; “CHP olarak bu konuda ne düşündüğümüzü, nasıl çözmek istediğimizi İzmir Büyükşehir Belediyesindeki uygulama ile gösterdik. İzmir Belediyesindeki işçi arkadaşlar aynı kurumda çalışan arkadaşları gibi Genel-İş sendikasına üye olarak toplu sözleşme ve grev hakkına kavuştu. Biz konunun takipçisiyiz” dedi. 


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları