loading
close
SON DAKİKALAR

Tayfun Kahraman; Size sorarlar, Kahramanmaraş’ta Adıyaman’da, Hatay’da yıkılan bölgeleri değil de neden İstanbul’da kar edeceğiniz alanları riskli ilan ettiniz?

Tayfun Kahraman; Size sorarlar, Kahramanmaraş’ta Adıyaman’da, Hatay’da yıkılan bölgeleri değil de neden İstanbul’da kar edeceğiniz alanları riskli ilan ettiniz?
Tarih: 27.02.2023 - 16:45
Kategori: Çevre

Gezi Tutuklusu Şehir Plancısı Tayfun Kahraman; Suçlarını gizlemek, hedef şaşırtmak için sözde iyi niyetle yaptıkları dönüşümleri engellediler diye meslek odalarımızı hedef gösteriyorlar.

Tayfun Kahraman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı görevine atanmıştı.

Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası verilen İBB Şehircilik Proje Koordinatörü Tayfun Kahraman tutuklu bulunduğu Silivri cezaevinden eşi aracılığı ile sosyal medya paylaşımıyla yaşanan deprem hakkında açıklamalar yapıyor.

Tayfun Kahraman yaptığı açıklamada;

"AKP iktidarı yine yandaş basın aracılığıyla kriz değil, algı yönetiyor. Rant hırsıyla kör gözleri gerçekleri görmediğinden sebep oldukları felaketi, beceriksizliklerini gizlemek için denetim yetkisini elinden aldıkları TMMOB ve Şehir Plancıları Odası’na saldırıya geçtiler.

İsnat ettikleri suç Kentsel Dönüşüm adı altında rant yağmasıyla yurttaşın mülkiyet ve insanca yaşam hakkını gasp edenlere karşı durmak. Suçlarını gizlemek, hedef şaşırtmak için sözde iyi niyetle yaptıkları dönüşümleri engellediler diye meslek odalarımızı hedef gösteriyorlar.

İstanbul'un risk gerçeğini gösteren Bütünleşik Risk Haritası ile Riskli Alan ilan ettikleri dönüşüm bölgelerinin %10 çakıştığını söylemiyorlar. Kent merkezinde kar edecekleri alanları dönüşüm alanı yaparken,asıl riski taşıyan kent çeperlerini görmezden geldiklerini gizliyorlar!

Bu projelerde mağdur edilen vatandaşları kandıramazsınız! Size sorarlar; Kahramanmaraş’ta Adıyaman’da, Hatay’da yıkılan bölgeleri değil de neden İstanbul’da kar edeceğiniz alanları riskli ilan ettiniz? Niye meslek odaları niyetinizi ifşa edince onları hedef haline getirdiniz?

Algı yönetmekte mahir olan iktidar, afet yönetmekteki beceriksizliği ile konuşulmak istemediği için bilim ve tekniği savunmaktan geri durmayan TMMOB ve Şehir Plancıları Odası’na saldırıyor. Fakat tüm çabalarına rağmen yaşananları unutmadık, unutturmayacağız!

Kent dışına sürülen Sulukulelileri,10 yıldır ur gibi büyüyüp ızdıraptan başka bir şey vermeyen Fikirtepe'yi, mülksüzleştirilen Tozkoparan’ı, Fetihtepe sakinlerini unutmadığımız gibi soğuk beton altında günlerce çaresiz bıraktığınız onbinleri de unutmayacak, hesabını soracağız!" dedi.

Kaynak : istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları