loading
close
SON DAKİKALAR

Tayfun Kahraman'dan İBB Meclisi'nde yaşanan 'dava' tartışmasıyla ilgili açıklama: 'Meslek odası dava açarak doğru olanı yaptı'

Tayfun Kahraman'dan İBB Meclisi'nde yaşanan 'dava' tartışmasıyla ilgili açıklama: 'Meslek odası dava açarak doğru olanı yaptı'
Tarih: 30.11.2019 - 14:40
Kategori: Gündem

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, hakkında bazı basın yayın organlarında asılsız iddialar yayınlandığını ifade etti.

İBB Meclisi'nin kasım ayı oturumlarının son bileşiminde Bayrampaşa Sağmacılar Cezaevi’nin yerine yapılan kentsel dönüşüm projesi görüşüldü. 2015'te hazırlanan imar planları Şehir Plancıları Odası'nın açtığı dava sonucu yapı ve nüfus yoğunluğunu artırdığı için iptal edilmişti. 

Eski cezaevi alanında inşaatlar tamamlanarak iskan alma aşamasına gelindi, plansız kalan alan için hazırlanan yeni planlar da İBB Meclis gündemine geldi.

İBB Meclisi'nde CHP'li ve AKP'li meclis üyeleri arasında söz konusu yerle ilgili 'dava' tartışması yaşandı. Tayfun Kahraman'ın hedef alındığı tartışmada, AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, dönemin Şehir Plancıları Odası Başkanı Tayfun Kahraman için "Önceki dönemde ısrarla mahkemeye giden şahıs, İBB'nin yeni Kentsel İyileştirme Daire Başkanı. Şimdi mahkemeye taşıdığı planı getiriyor onaylamamızı istiyor" dedi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun AKP'li Başkanı Yüksel Akyol da açılan davanın geri çekilmesi istedi. 

CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı ise "Daire başkanımız kendi başına dava açmadı, o dönem Şehir Plancıları Odası adına dava açıldı. Her iptal kararı sonrasında da planlarda olumlu değişimler yapıldı. 10 bin metrekare ticari alan kamuya döndü. 2,5 emsal 2 emsale düşürüldü. Ama siz plansız yere konutlar yaptınız, sattınız" dedi

Tayfun Kahraman: Meslek Odası dava açarak doğru olanı yaptı

Yaşanan tartışmanın yandaş basında "İBB’de Daire Başkanı olunca imar istedi" şeklinde yer bulması sonrası Tayfun Kahraman'dan açıklama geldi. 

Kahraman, "Mensubu olduğum Meslek Odası dava açarak doğru olanı yapmış ki asıl yanlışa imza atanlar bugün bizim eğriyi doğrultma çabamıza çamur atmaktalar" dedi. Kahraman, "Yalan haber yapanlar hakkında yasal haklarım saklıdır" ifadelerini kullandı.

Tayfun Kahraman'ın açıklamaları şöyle:

"Bugün bazı basın yayın organlarınca ve kimi çevrelerce hakkımda bir takım asılsız iddialar yayınlanmıştır. Gerçek şudur; Yüzsüzlük asıl içeriğine bakmadan siyasi saiklerle haber yapanlardadır. Mensubu olduğum Meslek Odası dava açarak doğru olanı yapmış ki asıl yanlışa imza atanlar bugün bizim eğriyi doğrultma çabamıza çamur atmaktalar.

Yeni planlar ile inşaatı biten, iptal edilen planlara rağmen milyonlarca lira para harcanan, vatandaşın çözüm beklediği bir sorun çözülmeye çalışılmaktadır. İddiaların aksine yeni planlar ile yapı yoğunluğu azalırken donatı alanları artmaktadır. Önceki imar planlarında gökdelen yapılmak istenen bir alan, donatı alanına çevrilmektedir. Ayrıca plan çalışmasının başından sonuna, bugüne kadar olmadığı biçimde Bayrampaşalıların sürece katılımı sağlanmıştır. Onlar da dönüşüm sürecinin başlaması için planları beklemektedir. Bu alanda yaşayanların mağduriyetini önlemek, kamu zararını azaltmak ve uzlaşma sağlamak üzere masaya oturmak için gösterdiğimiz çaba, bu haberlere rağmen sürecektir. Yalan haber yapanlar hakkında yasal haklarım saklıdır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları