loading
close
SON DAKİKALAR

Tayfun Pirselimoğlu’nun yeni projesi ‘İdea’, Cannes Film Festivali’nin Cinéfondation L’Atelier programına seçildi

Tayfun Pirselimoğlu’nun yeni projesi ‘İdea’, Cannes Film Festivali’nin Cinéfondation L’Atelier programına seçildi
Tarih: 27.05.2021 - 10:52
Kategori: Kültür & Sanat

Yönetmen ve senarist Tayfun Pirselimoğlu’nun “İdea” adlı çalışması, Cannes Film Festivali’nin proje aşamasındaki filmlerin yer aldığı Cinéfondation L’Atelier programına seçildi.

2005 yılında başlatılan ve bu yıl 17’ncisi düzenlenen Cinéfondation L’Atelier programı, her yıl dünyanın farklı yerlerinden yüzlerce başvuru alıyor. Dikkat çekici işlere imza atan yönetmenlerin yeni projelerini hayat geçirmek için gerekli uluslararası ortaklıkları kurmasını sağlayan programa her yıl 15 proje kabul ediliyor.

Tayfun Pirselimoğlu’nun yazıp yönettiği, Vildan Erşen’in yapımcılığını üstlendiği “İdea” 74. Cannes Film Festivali’nin 8-13 Temmuz’da düzenlenecek 17. Cinéfondation L’Atelier programına seçildi.

Türkiye-Fransa-Yunanistan ortak yapımı film 12 Punto 2020’de TRT Ortak Yapım Ödülü’ne değer görüldü.

Filmde gece yarısı bindiği otobüste, yüzünü göremediği birinin bıraktığı, üzerinde “İdea” yazan kitabı bulmasıyla hayatı anlayamadığı şekilde cehenneme dönmeye başlayan Kemal’in hikâyesi anlatılıyor. Tuhaf şekilde bir başkası muamelesi görmeye başlayan Kemal, daha da garibi bir başkası olmak zorunda kalıyor.

Emin Alper’in “Balkaya” adlı projesi 2020’deki Cinéfondation L’Atelier programında yer almıştı.

Kaynak : Kültür Servisi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları