loading
close
SON DAKİKALAR

Tayfur Havutçu sportif direktör olacak

Tayfur Havutçu sportif direktör olacak
Tarih: 11.02.2012 - 19:32
Kategori: Spor

Tayfur Havutçu, 152 günlük tutukluluk süresinin ardından 12 Aralık'da tutuksuz yargılanmak üzere cezaevinden tahliye edilmişti.

Havutçu tahliye edilmesi sonrası bir yandan geçmiş olsun ziyaretlerini kabul ederken, bir yandan da kariyeri ile ilgili nasıl bir yol çizeceğinin planlamasını yapmaya başladı.

Beşiktaş yönetimi Ağustos ayında Carlos Carvalhal'i Havutçu'nun yardımcısı olarak göreve getirmişti. 'Vekaleten' görev yapan Portekizli teknik adam, Tayfur Havutçu'nun serbest kalmasının ardından yine teknik kadroda yer alacak ama teknik direktörlüğü Havutçu yapacaktı. 

Ancak Carvalhal'in yönetimindeki Beşiktaş'ın görevde kaldığı süre içinde ortaya koyduğu olumlu performans ve takımın hem Spor Toto Süper Lig'te, hem UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı bir grafik yakalaması dengelerin bir anda değişmesini engelledi.

Havutçu'nun kısa süre içinde yeniden teknik direktör sıfatı ile göreve başlamasının hem genç teknik adam, hem de takım açısından olumsuz bir durum yaratacağı son günlerde sık sık dile getirilmeye başlandı. Ayrıca Tayfur Havutçu'da cezaevinden çıkar çıkmaz hemen teknik direktörlük koltuğuna oturmak istemediğini yakın çevresine açıklamıştı. Beşiktaş'ın dün Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında oynadığı Samsunspor maçı öncesi 17 Aralık cumartesi Nevzat Demir Tesisleri'nde Siyah Beyazlı yöneticiler ve futbolcularla bir araya gelen Havutçu, önümüzdeki günlerde nasıl bir yol izleyeceğinin de ilk kararını verdi.

Tayfur Havutçu yönetim kurulu üyeleri ile yaptığı görüşmede en azından sezon sonuna kadar teknik direktörlük koltuğunu oturmak istemediğini bir kez daha dile getirdi. 

Yapılan bu görüşme sonrası Havutçu'nun teknik direktör olarak değil de, sportif direktör sıfatı ile görev yapması için ilk adım atıldı. Görev tanımı tam olarak belirlenmeyen ancak yedek kulübesinde olmadan sportif direktörülük yapacağı bir anlamda ortaya konan Havutçu ile ilgili resmi açıklama beklenirken, bugün Tayfur Havutçu'nun yurt dışı yasağının kaldırılması için mahkemeye başvuru yapılacağı öğrenildi. 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Havutçu cezaevine sevk edildiği dönemde konulan tedbirin de kalkması genç teknik adamın Beşiktaş'ta çalışması için önündeki engeli ortadan kaldırmıştı. Siyah Beyazlı yönetimin yurt dışına çıkış yasağının da kalkması sonrası Tayfur Havutçu'nun en azından sezon sonuna kadar sportif direktörlük görevine getirildiğini açıklayacak. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları